Aksa"daki Ateşi Kim Söndürecek?

Aksa"daki Ateşi Kim Söndürecek?

Mescid-i Aksa'nın yakılışının üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen Aksa hala yanıyor ve ateşi söndürecek Selahaddin Eyyubi'sini bekliyor.

Mescid-i Aksa'nın yakılmasının üzerinden 40 yıl geçti. Aksa Müessesesi, Aksa'nın yakılması münasebetiyla yayınladığı bildiri de Aksa'nın yakılmasının üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen Aksa2nın hala yanmakta olduğuna işaretle "Aksa'nın ateşini kim söndürecek?" dedi.

Aksa Müessesi ayrıca "Mescid-i Aksa, 7.6.1967 yılındaki işgalinden bugüne kadar çeşitli saldırılara maruz kaldı. Bu saldırıların en meşhuru, aralarında Selahaddin Eyyubi minberi de olmak üzere Mescid-i Aksa'nın bir kısmının yakılmasıdır. Aradan geçen yılların ardından Aksa üzerindeki tehlike dinmiş değil. Öyle gözüküyor ki işgal kurumları, büyük bir saldırı hazırlığı içerisinde" dedi.

Filistin Hükümetinden Müslümanlara Çağrı

Diğer yandan Filistin kaynakları, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'nın duvarlarına tırmanarak, Mescid Aksa'yı tamamen kontrol altına almak için eğitim yaptığını bildirdi.

Kudüs Müessesesi'nin görgü tanıklarına dayanarak yayınladığı basın açıklamasında, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'nın duvarlarına tırmanma eğitimi aldıklarını, bu eğitimin yaklaşık olarak bir saat sürdüğü belirtildi.

Filistin hükümetinden yapılan resmi açıklamada, İsraillilerin bu girişimleri Mescid-i Aksa'yı yıkmayı hedefleyen girişimlerin bir parçası olduğu belirtildi.

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya tırmanma girişimlerini tehlikeli bir gelişme olarak kabul eden Filistin hükümeti, tüm müslümanları harekete geçmeye çağırdı.

Şeyh Cerrah'ta Çatışma

Fanatik Yahudilerle Kudüs'te evleri gasbedilen Filistinliler arasındaki gerginlik tırmanıyor..

Filistin muhabirimiz Ahmed Yusuf'un haberine göre dün akşam saatlerinde Şeyh Cerrah'ta evleri gasbedilen Kudüslülerle fanatik Yahudiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Bir süre sonra İsrail polisi de bölgeye intikal ederek fanatik Yahudileri korudu. Öncelikle tarafları ayırma girişiminde bulunan İsrail polisi, Filistinleri ve yabancı gönüllüleri tartaklamaya başladı. İsrail polisinin saldırısıyla bazı Kudüslüler yaralanırken Kudüslü bir genç de tutuklandı.

Evleri gasbedilen Kudüslülere çevredeki diğer Filistinliler ve yabancı gönüllüler de destek verdi. Yabancı gönüllüler arasında en meşhurlarından birisi, aralarında bakanların da olduğu Uluslar arası Kadın Örgütü'ydü. Bu kişiler arasında Filistin davasına verdiği destekle bilinen Avrupalı bakanlardan Luisa Morgantini de vardı. Gönüllüler, İsrail'in ırkçı politikalarını eleştirirken, Filistin ve Kudüslülere destek sloganları attılar.

İsrail polisinin sert tutumundan bazı gazetecilerin ve yabancı gönüllülerin de nasiplerini aldığı öğrenildi.

Bilindiği üzere Filistinlilerin Kudüs'ten kovulmasını ve öldürülmesi çağrısında bulunan fanatik Yahudi örgütler, Kudüs'teki Filistinlilerin evlerini bir bir gaspediyor.

israhaber