AKİSTAN’DA CAMİ YAKININDA PATLAMA
Pakistan’ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Kohat bölgesinde, polis yerleşkesi yakınındaki bir caminin çevresinde şiddetli patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti, 50’den fazla kişi yaralandı.
Pakistan merkezli Geo News’in aktardığına göre patlama, Kohat’taki Police Lines bölgesinde cuma namazı sırasında meydana geldi. Kohat Bölge Merkez Hastanesi yetkilisi Tahir Ali Şah, hastaneye 15 kişinin cenazesinin ve 50’den fazla yaralının getirildiğini açıkladı.
Polis kaynakları, patlamanın caminin dışında büyük bir çukur oluşturduğunu, yaralananlar arasında polislerin de bulunduğunu bildirdi. Patlamanın ardından bölgeye ek güvenlik güçleri sevk edildi.
CAMİDE AĞIR HASAR
Kurtarma ekipleri, patlamanın caminin dış bölümünde ciddi hasara neden olduğunu ve duvarlardan birinin çöktüğünü belirtti. Olay yerinde arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Yetkililer, yaralıların hastanelere sevk edilmesi üzerine Kohat’taki Bölge Merkez Hastanesi’nde acil durum ilan edildiğini açıkladı. Güvenlik gerekçesiyle Kohat-Hangu yolu da araç trafiğine kapatıldı.
Associated Press’in olayın hemen ardından yayımladığı ilk bilgilerde en az 7 kişinin öldüğü ve 30’dan fazla kişinin yaralandığı belirtilmişti. Ancak Pakistanlı sağlık yetkililerinden gelen daha sonraki açıklamalarla can kaybının 15’e, yaralı sayısının ise 50’nin üzerine çıktığı bildirildi.
Saldırının sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen bir grup bulunmuyor. Olayla ilgili soruşturma ve bölgedeki güvenlik opera
