Ak Parti'den Tarihi Çağrı-VİDEO

Ak Parti'den Tarihi Çağrı-VİDEO

Yemin krizi ve boykot kararı sonrası AKP'den muhalefet partilerine tarihi bir çağrı geldi. AKP'li Çelik, muhalefete hangi teklifte bulundu?

AKP'li Ömer Çelik, Meclis bahçesi'nden CHP, MHP ve BDP'ye tarihi bir çağrıda bulundu.
Çelik, "CHP, MHP ve BDP bir araya gelsin ve ortak teklif sunsunlar" dedi.

Meclis'te BDP'nin boykot ve CHP'nin yemin krizini değerlendiren AKP'li Ömer Çelik, BDP'nin KCK sanıklarını, CHP'nin Ergenekon sanıklarını ve MHP'nin de Balyoz sanığını kurtarmaya çalıştığını söyleyerek bu partilere tarihi bir çağrıda bulundu: "Bu partiler bir araya gelsinler ve Meclis'te bulunamayan tutuklu vekiller için bir öneri getirsinler."

Muhalefetin, bu durum için "hükümet çözüm bulsun" açıklamalarını da eleştiren Ömer Çelik, Türkiye'de kuvvetler ayrılığı ilkesinin olduğunu ve muhalefetin hükümeti yargıya müdahale etmeye davet ettiğini, bunun da o partilerin demokrasi tasavvurundan ne kadar yoksun olduklarını gösterdiğini sözlerine ekledi...

Meclisi boykot eden CHP ve BDP'ye krizin aşılması için bir öneri de bulunan Ömer Çelik, "gelsinler Meclis'e yemin etsinler, önergelerini versinler ve o doğrultuda siyasi mücadelelerini versinler" açıklamasında bulundu.

İşte Ömer Çelik'in o açıklamaları;

 

aktifhaber