Ahmedinejad'ı Yine Hazmedemediler-VİDEO

Ahmedinejad'ı Yine Hazmedemediler-VİDEO

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM Genel Kurulu'nda konuşurken, Amerikalı diplomatlar salonu terk etti. Ahmedinejad o sırada 11 Eylül saldırısını anlatıyordu.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 'gizemli' olarak tanımladığı 11 Eylül saldırılarının, Irak ve Afganistan'a saldırmak için bahane olarak kullanıldığını söyledi. hazmedilemedi.

Ahmedinejad, konuşmasına salgın hastalıklardan ölen insanlara başsağllığı dileyerek başladı. İnsanlığın diğer yaratıklardan üstün olarak yaratılmasının bir hediye olduğunu belirten İranlı lider, insanlığın bugün içinde bulunduğu sosyal durumun peygamberlerin yeryüzüne getirdikleri ilahi mesaja uygun olmadığını belirtti. Peygamberlerin mesajının materyalist değerlerle değiştirildiğini ifade eden Ahmedinejad, dünyanın yüzde 40'ının yeryüzü kaynaklarının yüzde 5'ini paylaşırken, yüzde 20'sinin ise yüzde 75'ine sahip olduğuna dikkat çekti.

İran Cumhurbaşkanı kolonyalizmi ve köleciliği, II. Dünya Savaşı'nı, Kore ve Vietnam savaşlarını kimlerin başlattığını, totaliter askeri rejimleri kimlerin desteklediğini, atom bombasını tarihte ilk kez kimin kullandığını, Irak'ın İran'a saldırısını ve 8 yıl süren savaşı kimin desteklediğini sorarak ABD ve müttefiklerine yüklendi.

İran Cumhurbaşkan 11 Eylül saldırılarını da gizemli olarak niteleyerek, "Saldırının kimler tarafından kurgulanarak Ortadoğu'nun doğal kaynaklarını sömürmek için kullanıldığını sormak gerek." dedi. ABD'nin, terör örgütü El Kaide'nin elebaşı Usame bin Ladin'i adalete teslim etmektense öldürüğü denize atmasını şüpheli bulan İran lideri, "Yoksa ABD'nin gizlemek istediği şeyler mi vardı?" diye sordu.

Somali ve diğer ülkelerde halkın üzerine bomba yağdıranları ararken, BM Güvenlik Konseyi'nin hangi ülkelerden oluştuğuna dikkatle bakılmasını isteyen İran lideri, bu ülkelerin uluslararası sistemi kontrol etmek istediğini belirtti. ABD'nin tüm dünyada yüzlerce askeri üssünün bulunmasını da sorgulayan Ahmedinejad, "Bu işgal değil midir?" diye sordu.