Afganistan'da Kur'an İntifadası-VİDEO

Afganistan'da Kur'an İntifadası-VİDEO

Amerikalı bir papazın Kur’an-ı Kerim’i yakmasına karşı Afgan halkının başlattığı protesto eylemleri dalga dalga yayılarak devam ediyor.

Amerikalı bir papazın Kur'an-ı Kerim'i yakmasına karşı Afgan halkının başlattığı protesto eylemleri büyüyerek devam ediyor.

Amerika'nın Florida eyaletindeki envangelist bir papazın Kur'an-ı Kerim'i yakmasını protesto eden Afganlı Müslümanlar protesto eylemlerini Kandahar kentinde sürdürüyor.

Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentinde bulunan BM binasında çalışmakta olan batılılardan 10 kişi geçen Cuma günü Cuma namazının ardından başlayan protesto eylemlerinde öfkeli Afganlılar tarafından silahla öldürülmüştü.

Çıkan çatışmada 4 Afganlı hayatını kaybederken 24 Afganlı da yaralanmıştı.

Kandahar'da 9 Afganlı Şehid oldu 70 Afganlı yaralandı


Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını protesto eden Afgan halkı Kandahar kentinde büyük bir protesto gösterisi düzenledi.

Binlerce Afganlının katıldığı protesto eylemine saldıran işgal güçleri, "kahrolsun Amerika" sloganlarıyla valilik binasına doğru yürüyüşe geçen Afganlıları dağıtabilmek için en az 9 Afganlıyı şehid etti, 70'in üzerinde Afganlıyı da yaraladı.

Kandahar'da 9 Afganlının şehid olmasının ardından bu kez gösteriler başkent Kabil'de de başladı. Göstericiler "Yaşasın Kur'an-ı Kerim" "Kahrolsun Amerika" sloganları atıyor.

Protesto gösterilerinin Kandahar'da bugün yeniden başladığı bildirildi.

Göstericilerin çoğunluğunu Afgan gençlerinin oluşturduğu belirtiliyor.

Kentte yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ve protestolardan dolayı kentin ana alış veriş merkezinin kapatıldığı bildirildi.

Kandahar valiliği sözcüsü Zalmai Eyubi, kentin değişik bölgelerinde protesto gösterilerinin sürdüğünü belirtti, Pençvayi bölgesindeki protestolarda ise ilk gelen haberlere göre, en az 1 kişinin hayatını kaybetti en az üç kişi de yaralandı.

velfecr tevhidhaber