Nureddin Şirin

Nureddin Şirin

Adem Ve Hamit Takas Karşılığı Mı Bırakıldı…?

Adem Özköse Ve Hamit Coşkun kardeşlerimizin, İranlı yetkililerin aracılığı ile özgürlüğüne kavuşmasının ardından, Taraf gazetesinde yayınlanan bir haberde, bu iki kardeşimizin, Suriyeli rejim muhaliflerinin elinde bulunan iki İranlı"ya takas olarak bırakıldığı ileri sürülüyor.

İHH Genel Merkezi"nde düzenlenen basın toplantısı sırasında bu konu Bülent Yıldırım"a sorulduğunda, "hayır böyle bir takas yok. Bizim insani diplomasi olarak önceden beri sürdürdüğümüz bir çalışma vardı. İranlıların salıverilmesi bu sürecin bir parçası. Adem ile Hamit"lerin bırakılmaları ile bir ilgisi yok" demişti.

Her şeyden önce bir iki Müslüman kardeşimizin serbest kalması üzerinden ne İran"ın ne de bir başkasının minneti söz konusu değil. Nitekim bir önceki yazımızda da belirttiğimiz üzere, bu iki kardeşimizin serbest bırakılmasına yardımcı olmaları için İranlı yetkililer nezdinde ne denli yoğun ve etkin bir çaba sergilediğimizi aktarmıştık. Tek hesabımız ve arzumuz bu kardeşlerimizin özgürlüğüne kavuşarak ailelerine, yakınlarına ve dostlarına kavuşmasıydı.

Elhamdülillah bu sonuç elde edildi.

Ancak, Suriye rejim muhalifi güçlerin elinde bulunan İranlı rehineler konusunun Adem ve Hamit kardeşlerin Suriye"ye gitmelerinden önce gündem olduğunu, İHH"nın bu konuda "insani diplomasi" faaliyetleri sürdürdüğünü biliyorduk.

Kuşkusuz ki bu durum, tarafların karşılıklı elde edecekleri faydalar ile ilgili bir durum. "İnsani diplomasi" denilen şey, bir tarafın iyilikseverliğine bağlı bir şey değil. Tarafların önüne koydukları dosyalar var ve dosya içindeki amaçları için masaya oturmaktalar.

Dolayısıyla, Adem ve Hamit kardeşlerimizin özgürlüğünün önceki dosyalardan bağımsız bir şekilde gerçekleştiğini bizzat bu "insani diplomasi"yi sürdüren İHH Başkanı Sayın Bülent Yıldırım ifade etmiştir.

Sonuç itibariyle, öncelikli olarak ülkemizin ve ülkemiz adına sürdürülen girişimlerin esenliğini gözeterek, bu hususun farklı mecralara çekilmemesi, gereksiz ve zararlı polemiklere yol açmaması için bu kısa açıklama ile yetinmek gerekiyor.

Arif olan tarif gerekmez...

 

velfecr

Bu yazı toplam 2114 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar