Adana'da Kutlu Doğum Coşkusu(Foto)

Adana'da Kutlu Doğum Coşkusu(Foto)

18 Nisan Cumartesi saat 19.30’da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosunda yapılan programa on binin üzerinde peygamber sevdalısı katılırken, bayanların geceye yoğun katılımı dikkat çekti.

 

Hz Muhammed'in Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tüm yurtta etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor. Adana'da da aralarında Mustazaf Der, Umut Der, Mektep Der, Şura Der, Anadolu Der, Akid Der ve İhya Der gibi sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu Peygamber Sevdalıları Platformu "Kutlu Doğum Etkinliği" düzenledi.

18 Nisan Cumartesi saat 19.30'da Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosunda yapılan programa on binin üzerinde peygamber sevdalısı katılırken, bayanların geceye yoğun katılımı dikkat çekti.

Kutlu Doğum etkinliği Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kuran ziyafetinin ardından Doğru Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş selamlama konuşması için kürsüye geldi. Hz Muhammed'in (sav) sevgisinin asırları aştığını söyleyen Göktaş,"Muhammedi sevda gönüllerimizi aştı. Bu sevda evlerimiz, sokaklarımız, caddelerimiz, ülkemiz ve tüm âlemde yeniden yeşerecek. Bunun başladığına inanıyorum. Allah Meryem Suresinde; "İman eden ve salih amel işleyenler için Rahman bir sevgi kılacaktır." buyuruyor. Unutmayın ki siz eğer iman edip salih amel işlerseniz muhakkak Müslümanlar sizi sevecektir. Sadece Müslümanlar değil size düşman olanlar da sizi sevmeye mecbur kalacaktır"dedi.

Kürtçe Mevlitten kısa bir bölümün okunmasının ardından Mustazaf Der Kızıltepe Şube Başkan Yardımcısı Yazar Mahmut Kılınç Kürtçe olarak kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Son konuşmacılardan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Sait Şahin konuşmasında peygamber efendimizin Allah katındaki derecesinin yüksekliğine dikkat çekti. Şahin, " O alemlere rahmet olarak gönderilen elçidir. Allah ve melekleri O'na salat etmektedir. Allah Kelime_i Tevhitte O'nun adını kendi adının yanına katarak ismini yüceltmiştir. Öyle ki "Allah'tan başka ilah yoktur" deyip, "Muhammed sav Allah'ın Rasulüdür" demeyen iman etmiş olmaz. Allah onun ismini öyle yüceltmiş ki dünyanın her bir yerinde her saniye ezanla birlikte "Allahu Ekber" sedasıyla birlikte Muhammed'ür Resulallah denilmekte."dedi ve siyerden birçok kesit sundu.

Etkinlik, Mustazaf-Der Adana Şubesi tiyatro grubunun hazırlayıp oynadığı Müslümanların Kabe'ye yürüyüşleri ve Hz. Hamza'nın Müslüman oluşunun anlatıldığı piyesle devam etti.

Grup Özlem ve Adana Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu, okuduğu ilahi ve marşlarla geceye renk katarken Mazlum Işık'ın güçlü yorumuyla okuduğu şiirle etkinlikte duygulu anlar yaşandı.


Son anına kadar seyircilerin ilgiyle izlediği etkinlik 23.00'da son buldu.

Öte yandan valilikten alınan izinle etkinliğe bir gün kala anons yapan Peygamber Sevdalıları Platformunun 13 aracına ayrı ayrı 69'ar TL para cezası kesildiği öğrenildi. Polisin ceza kesme gerekçesi olarak "Kabahat: Gürültü" demesi ise akılları karıştırdı. Zira daha birkaç hafta önce son bulan seçim öncesi, seçim araçları haftalarca vatandaşı çileden çıkartacak kadar gürültü yapmış fakat hiçbir cezaya maruz kalmamışlardı.

Kutlu Doğum etkinliği için bir gün bile yapmadıkları anonslar için 13 araçlarına toplam bin TL kadar ceza aldıklarını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Selahaddin Yeniay,"Böyle güzel bir etkinlik öncesi maalasef polis anons araçlarımıza yaklaşık bin TL ceza yazmış bulunuyor. Gerekçe olarak ta "kabahat: gürültü" deniliyor. Şunu özellikle belirtmek isterim ki bu tamamıyla yıldırma amaçlı ve keyfi bir uygulamadır. Biz bu araçlarımızla anons yaparken valilikten alınan izin belgesiyle yaptık. Emniyet bize ceza yazarken, valilikten izin aldığımızı söylememize rağmen yine de ceza yemekten kurtulamadık. Bu hukuksuzluk karşısında hukuki haklarımızı arayacağız."dedi.

ilkha