ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi : İki Devletli Çözümü Destekliyoruz

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi : İki Devletli Çözümü Destekliyoruz

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi: İki devletli çözümü hâlâ destekliyoruz

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İşgal altındaki topraklardaki Amerikan büyükelçisi, Washington'un Filistin ile Siyonist rejim arasındaki anlaşmazlığı çözmek için iki devletli çözümü hâlâ desteklediğini açıkladı.

Isna'ya göre, Amerika'nın işgal altındaki topraklardaki büyükelçisi Thomas Nides, Yediot Aharonot ile yaptığı bir röportajda şunları söyledi: İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya çok güveniyorum ve onunla çalıştık ve başarılı olmasını umuyoruz. İsrail'in sağcı hükümetine rağmen, Amerikan politikası hala iki devletli çözümü destekliyor ve İsrail'in güvenliğini tehlikeye atmadan Filistin vatandaşlarını desteklemeyi amaçlıyor.

Biz toprak ilhakını ve yerleşim yerlerinin genişletilmesini tasvip etmiyoruz. Bu bizim politikamız ve önceki hükümetin de politikasıydı. İki devletli çözümü sürdürme taahhüdümüzü sürdürmek için Netanyahu ile birlikte çalışıyoruz. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Guer ile henüz konuşmadım ama konuşmam pek olası değil. Ben kimseyi boykot etmiyorum. Bir noktada, Netanyahu hükümetinin tüm üyeleriyle konuşacağım. Birkaç bakanla konuştum ve Tel Aviv hükümetinin bakanlarının çoğuyla görüşeceğim.

Amerikan büyükelçisi, başta Suudi Arabistan olmak üzere Siyonist rejim ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmaları genişletme çabalarına işaret ederek, "Bu, Suudi Arabistan, İsrail ve bölge güvenliği için faydalı olacaktır. Çok yakın olduğumuzu düşünmüyorum. Kendimizi kandırmamalıyız, bu karmaşık ve zor bir konu.