ABD'den Suudi Arabistan Ve israil Açıklaması

ABD'den Suudi Arabistan Ve israil Açıklaması

ABD, İsrail-Suudi ilişkilerini normalleştirmek için çalıştığını söyledi

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Thomas Nides, ABD yönetiminin İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri normalleştirmek için çaba sarf ettiğini söyledi .

İsrail i24 Haber kanalına verdiği röportajda Nides, Biden yönetiminin İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki Abraham Anlaşmalarını genişletmek için çalıştığını söyledi .

Eylül 2020'de ABD, İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Fas ve Sudan ile bağlar kurmasının yolunu açan İbrahim Anlaşmaları olarak bilinen anlaşmaya arabuluculuk yaptı. , BAE vatandaşları, Mısırlılar ve Ürdünlüler İsrail ile ilişkilerin iyileştirilmesi hakkında" dedi.

Suudi Arabistan ile İsrail arasında normalleşme görmek istiyoruz, bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve bunu sağlamak için İsrail ile birlikte çalışıyoruz" dedi.

ABD'li diplomatın sözleriyle ilgili olarak Suudi makamlarından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Pazartesi günü, İsrail yanlısı ABD merkezli bir düşünce kuruluşu olan Washington Yakın Doğu Politikası Enstitüsü, yakın tarihli bir kamuoyu yoklamasının Suudilerin yalnızca yüzde 40'ının İsrail ile ilişkileri desteklediğini gösterdiğini söyledi. Enstitü, Suudilerin yalnızca yüzde 20'sinin İbrahim Anlaşmalarını "Orta Doğu için olumlu sonuçlar" olarak gördüğünü de sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan'ın İsrail ile diplomatik ilişkisi yok ve İsrail'in Filistin Toprakları'nda on yıllardır süren işgalini sona erdirene kadar Tel Aviv ile normalleşmeye karşı çıkıyor .

1979'da Mısır, 1994'te Ürdün, 2020'de BAE, Bahreyn, Fas ve Sudan olmak üzere altı Arap ülkesinin İsrail ile diplomatik ilişkileri bulunuyor.

Kaymak:TEVHİDHABER