ABD'den Arap Devletlerine Suriye Uyarısı

ABD'den Arap Devletlerine Suriye Uyarısı

Amerika Suriye ile ilişkilerini yeniden canlandırmak isteyen Arap ligi ülkelerine uyarıda bulundu.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, BAE öncülüğünde bir dizi Arap ülkesinin, Suriye rejimini Suriye'deki koltuğuna oturtmak için son aylarda hızılı bir şekilde artan Suriye rejimiyle normalleşme adımlarına yönelik reddini yineledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın bölge sözcüsü Sam Samuel Warburg, "Arabi 21" gazetesine özel bir açıklama yaparak, ABD yönetiminin Esad rejimini uluslararası topluma yeniden entegre etme çabalarını ve normalleşme adımlarını desteklemediğini söyledi.

ABD yönetiminin, Esed rejimiyle anlaşmayı düşünen bölgedeki ülkeleri, bu acımasız rejimin tarihine ve son on yılda Suriye halkına karşı yaptığı vahşetlere ve rejimin zulmüne dikkatle bakmaya çağırıyorum dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Arabi 21 ile yaptığı röportajda, ABD'nin rejime uygulanan yaptırımları kaldırmayacağını ve Güvenlik uyarınca siyasi bir çözüme doğru gerçek ve geri dönüşü olmayan bir ilerleme kaydedilinceye kadar Suriye'nin yeniden inşa sürecini desteklemeyeceğini doğruladı

Katar ve Suudi Arabistan, ülkede siyasi bir çözüme ulaşılmadan rejimin geri dönmesini kategorik olarak reddettiği için, Suriye rejiminin Arap Birliği'ne dönüşü meselesi, üye ülkeler arasında bir sürtüşme yarattı.