ABD'de Ve İsrail Anlaştı

ABD'de Ve İsrail Anlaştı

ABD Savunma Bakanlığı yetkililerinin, yakın zamanda Siyonist rejime, "İran'a karşı ortak askeri planlama" yapmayı teklif ettiği iddia edildi.

Axios News'in ABD ve Siyonist rejimli kaynaklarına dayandırdığı haberine göre teklif, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla'nın Siyonist rejime yaptığı ziyarette iletildi.

Siyonist rejim ise ABD'nin İran'a yönelik olası bir saldırıya itirazı halinde bunun Siyonist rejimin tek taraflı askeri eylemlerinde elini kolunu bağlayacağı endişesiyle söz konusu teklife "ilgisiz" bir yaklaşım sergiledi.

İsmi açıklamayan bir ABD'li yetkili, İran'a karşı "ortak askeri planlama" yapma teklifinin "İran'ın nükleer programına yönelik ortak saldırı planı olmadığını" vurgularken diğer ABD'li kaynak ise planın Siyonist rejim'in "elini kolunu bağlama" amacını taşımadığını ileri sürdü.

İsmi açıklanmayan Siyonist rejimli yetkili ise "fikri (teklifi) reddetmezken bunun uygulamada ne anlama geleceği ve ortak operasyonlara evirilip evirilmeyeceğine" dair açıklama beklediklerine işaret etti.

Pentagon Sözcüsü Yarbay Phillip Ventura, Axios'a, Savunma Bakanlığı liderlerinin "birlikte çalışabilirliği geliştirmek ve teşvik etmek için askeri eğitim tatbikatlarına ortak katılımı artırmayı da içerecek şekilde Siyonist rejim ile askeri işbirliğini genişletmeye olan ilgiye ilişkin defalarca kamuoyuna açıklamalarda bulunduğunu" söyledi.