ABD Suriye Petrollerini Yağmalıyor

ABD Suriye Petrollerini Yağmalıyor

ABD işgali Suriye petrolünün çoğunu yağmaladı

Suriye Petrol Bakanlığı , doğu petrol sahalarının günlük üretiminin 80,3 bin varil olduğunu bilerek ABD işgalinin Suriye petrolünün çoğunu yağmaladığını açıkladı."

Suriye Petrol Bakanlığı, bu yılın ilk yarısında çalışma planlarını ve iştiraklerinin çalışmalarını görüşmek üzere düzenlediği toplantıda, "Bu yılın ilk yarısında petrol üretim miktarı yaklaşık 14,5 milyon varil, günlük ortalama 80,3 bin varil üretim dedi

Bakanlık, varillerin rafinerilere günde 14,2 bin varil oranında teslim edildiğini belirterek, ABD işgal kuvvetleri ve çetelerinin doğu bölgesinde işgal ettikleri bölgelerdeki tarlalardan günde 66 bin varile kadar çaldığını vurguladı.

11,1 milyon metreküpü yenilenebilir doğal gaz olmak üzere günlük 11,3 milyon metreküp üretim ile yaklaşık 2 milyar metreküp doğal gaz üretildi” dedi.

Bakanlık, "Üretilen gazın yüzde 82'si Elektrik Bakanlığı'na, yüzde 3'ü Sanayi Bakanlığı'na ve yüzde 15'i Petrol Bakanlığı'na teslim ediliyor."

Elektrik Bakanlığı'na günlük ortalama teslim edilen miktarın bakanlığa göre 8,6 milyon metreküp olduğunu belirtmekte fayda var.

Bakanlık, toplam yerli gaz üretiminin 42 bin tona veya günde 234 tona ulaştığını belirtmeden, üç gaz kuyusunun üretime geçtiğini söylemeye devam etti.

Bakanlığa göre, Humus ve Baniyas rafinerilerinde yaklaşık 1.990 milyon ton rafine edildi ve yaklaşık 537 milyon ton kapasite fazlası rafineri sözleşmesinde yer aldı.

Bu yılın ilk yarısında rafinerilerde 355 bin ton premium benzin, 545 milyon ton motorin ve 960.000 ton akaryakıt üretilirken, yerli gaz uygulama yüzdesi tedarik planının %40'ını geçmedi.

Bakanlık, Suriye'deki savaşta petrol ve maden kaynakları sektörünün kadrolarında kayıplara yol açtığını, 235 kişinin hayatını kaybettiği, 46 kişinin yaralandığı ve 112 kişinin kaçırıldığının maskesini düşürdü.

Bakanlık, savaşın başlangıcından bu yılın ortasına kadar toplam doğrudan ve dolaylı kayıpların yaklaşık 105 milyar dolar olduğu sonucuna vardı.

ABD Suriye'de ne yapıyor?
ABD işgal güçleri, bölgedeki kendi operasyonları ve gündemleri için silahlı grupları destekleyen bir işgal gücü olmanın yanı sıra , Suriye petrolünü Suriye'deki üslerinden Irak'taki üslerine kaçırarak çalmaya devam ediyor.

ABD güçlerinin Suriye'de işgal ettiği petrol sahalarından çalıntı petrol yüklü tankerlerin de aralarında bulunduğu onlarca araçtan oluşan konvoyların, askeri teçhizat yüklü kamyonların yanı sıra sık sık kuzey Irak'a geçtiği görülüyor.

ABD'nin kriz içindeki Ortadoğu ülkesine müdahalesi, işgalden askeri gündeme ve petrol hırsızlığına kadar teşhir edilmeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı