ABD Savunma Bakanı Siyonist İşgal Devleti İsrail'e Geldi

ABD Savunma Bakanı Siyonist İşgal Devleti İsrail'e Geldi

ABD Savunma Bakanı'nın Netanyahu'ya karşı protestoların ortasında işgal altındaki topraklara geldi

Bugün (Perşembe), ABD Savunma Bakanı, İsrail hükümetinin yargı reformu planına karşı protestoların artması nedeniyle ertelenen bir gezi kapsamında işgal altındaki Filistin'e girdi.

Isna'nın Sputnik haber ajansına dayandırdığı haberine göre, Amerikan Savunma Bakanı Lloyd Austin'i taşıyan uçak bugün (Perşembe) işgal altındaki topraklardaki Ben Gurion Havalimanı'na indi.

Siyonist rejimin Başbakanı Binyamin Netanyahu ve bu rejimin Savaş Bakanı Yoav Galant ile havaalanına yakın bir yerde görüşmesi bekleniyor.

Yüzlerce İsrailli, Perşembe günü Siyonist rejimin bazı şehirlerinde hükümetin önerdiği yargı reformlarını protesto etti. Göstericiler Netanyahu'nun İtalya'ya gitmesini engellemeye çalışıyor.

Hukuk sisteminin "reformu" yeni hükümetin görüşüne göre yapılırsa, milletvekilleri Yargıtay'ın kendi onaylarına aykırı herhangi bir kararını göreli çoğunluk oyu ile reddedebilir.

Protestocular tüm yolları kapatarak iş yerinde geçici grev başlattı. üst düzey hükümet yetkililerinin evlerinin önünde toplandılar.

İşgal altındaki topraklar, bu rejimin adalet bakanı Yario Levin'in geçtiğimiz haftalardan beri açıkladığı yargı sistemi reform planına karşı kitlesel protestolara sahne oluyor.

Netanyahu kabinesinin muhalifleri "yargı reformu" planını "yargı darbesi" olarak nitelendirirken, Netanyahu planı savundu ve "amacının hükümetin üç kolu arasındaki dengeyi yeniden sağlamak olduğunu" söyledi.

Siyonist rejim muhalefeti, iktidar koalisyonunun önerdiği reformların asıl amacının "Netanyahu'yu kendisine karşı açılan üç davadaki yolsuzluk suçlamalarından temize çıkarmak" olduğuna inanıyor. Muhalefet, bu planın amacının yargının bağımsız bir sistem olarak rolünü sona erdirmek olduğuna inanıyor.

Kaynak: TEVHİDHABER