ABD  Savunma Bakanı Ortadoğu Turuna Çıkıyor

ABD Savunma Bakanı Ortadoğu Turuna Çıkıyor

ABD Savunma Bakanı Ortadoğu ziyaretine başlayacak

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bölge liderleriyle görüşmek ve ülkesinin bölgedeki güçlerini ziyaret etmek üzere bu hafta sonu Ortadoğu ziyaretine başlayacak.

Yaplan açıklamada "Ziyaret, Bakan'a birkaç önemli ortak ülkedeki liderlerle görüşme, ABD'nin Orta Doğu bölgesine olan kalıcı taahhüdünü yeniden teyit etme ve bölgedeki 30.000 Amerikan askeri personelini ziyaret etme ve onlarla konuşma fırsatı sağlayacak denildi

ABD sözcüsü, ABD'nin "bölgesel güvenlik ve istikrarı artırmak ve potansiyel tehditleri caydırmak için müttefikleri ve ortaklarıyla yakın çalışmaya devam edeceğini" vurguladı.

Pentagon yetkilileri, savunma bakanının seyahat programını henüz açıklamadı, ancak gezinin büyük olasılıkla Washington'un Orta Doğu ülkelerini hava savunması ve Birleşik Deniz Görev Kuvvetleri de dahil olmak üzere bölgesel güvenlik konularında birlikte çalışmaya teşvik etme çabalarına dayanacağını söyledi.

Al-Monitor, Austin'in ziyaretinin, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin son askeri geri çekilmeye rağmen Orta Doğu'daki ilişkilerinden vazgeçmediği konusunda Bahreyn'deki bölge liderlerine güvence vermeye çalıştığı Kasım 2021'den bu yana yaptığı en büyük ziyaret olduğunu belirtti.

Orta Doğu'daki ABD askeri varlığının yirmi yılın en düşük seviyesinde olmasıyla birlikte, CENTCOM'daki kıdemli subaylar saha testi yapmak, yeni teknolojiyi benimsemek ve bölge yetkililerini istihbarat paylaşmaya teşvik etmek için yarışıyor

Kaynak : TEVHİDHABER