ABD olduğu zannediliyordu! İsrail'in Gazze'yi vurduğu bombalar hangi ülkeden gidiyor?

ABD olduğu zannediliyordu! İsrail'in Gazze'yi vurduğu bombalar hangi ülkeden gidiyor?

İsrail savaş uçaklarının kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki BM sığınma evine attığı bombanın kalıntılarında "Made in India" etiketi bulundu.

Gazze bombardımanında Hindistan yapımı askeri teçhizatın rolü olduğu ortaya çıktı. Viral hale gelen bir video saldırının sonrasını gösterirken, Perşembe günü erken saatlerde Nuseyrat'taki binanın yıkılışından sonra çekilen görüntüler dikkat çekici detayları da ortaya çıkardı.

İsrail uçakları, UNRWA'nın Nuseyrat kampındaki Sardi okuluna hava saldırısı düzenledi. Hedef, yerinden edilmiş en az 6 bin Filistinli için sığınak olarak kullanılıyordu.

Hindistan'dan soykırıma destek!

Hintli silah üreticilerinin İsrail'in vahşi saldırısına dahil olması Siyonizm ve Hindutva ideolojilerinin ikiz olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca detaylar, Hindistan'ın Gazze'deki insan hakları ihlallerine ve savaş suçlarına katılımına dair ek kanıtlar sağlıyor.

Mayıs ayındaki resmi kayıtlar, Savunma Bakanlığı'na bağlı bir kamu sektörü kuruluşu olan India's Munitions India Ltd.'ye (MIL) İsrail'e silah ihraç etme izni verildiğini gösterdi.

Benzer şekilde, merkezi Hindistan'ın güneyindeki Telangana eyaletinde bulunan özel bir şirket olan Premier Explosives Ltd.'e (PEL), iki ayrı olayda patlayıcıları ve ilgili aksesuarları İsrail'e ihraç etme izni verildi.

Hindistan'ın iş adamı Gautam Adani'nin Adani Savunma ve Havacılık ile İsrail'in Elbit Systems arasındaki işbirliği, 2019'dan 2023'e kadar askeri amaçlarla İsrail'e 20'den fazla Hermes 900 İHA teslim etti.

Ayrıca Hindistan, Başbakan Narendra Modi'nin Bharatiya Janata Partisi'nin iktidara yükselişiyle aynı zamana denk gelen son on yılda rejimden 2,9 milyar dolar değerinde silah alarak İsrail silahlarının önde gelen alıcısı konumunu korudu.

Modi'nin 2014'te iktidara gelmesinden bu yana, Yeni Delhi ve Tel Aviv'in ilişkilerinde benzeri görülmemiş yükselişler yaşandı.(Ajanslar)