ABD Askeri  Kendi Asleri Üssünü Patlattı

ABD Askeri Kendi Asleri Üssünü Patlattı

CNN: ABD ordusu, üyelerinden birinin Suriye'nin kuzeyindeki bir üsse düzenlediği saldırıyı araştırıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Washington - Takip: CNN, 3 savunma yetkilisine ve ABD ordusu tarafından yapılan açıklamaya atıfta bulunarak, "Ordu, Suriye'nin kuzeyindeki küçük bir ABD üssüne yapılan bir iç saldırıda bir ABD askerinin patlayıcıları patlatıp patlatmadığını araştırıyor" dedi.

CNN'e göre, yetkililerden biri şüphelinin artık Suriye'de olmadığını doğrularken, Yeşil bölge sitesine yapılan saldırı Ordu Suç Soruşturma Departmanı ve Hava Kuvvetleri Özel Soruşturma Bürosu tarafından soruşturulurken, kimse bu yönde suçlamada bulunmadı.

ABD ordusu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Ordu Suç Soruşturma Dairesi ve Hava Kuvvetleri Güvenlik Teftiş Ofisi olayla ilgili ortak bir soruşturma yürütüyor. Potansiyel bir şüphelinin ABD servis üyesi olduğu belirlendi.

CNN, ABD'li yetkililerin başlangıçta, “7 Nisan saldırısının, bölgede milisler tarafından gerçekleştirilen roket ve havan saldırılarına benzer şekilde üsse dolaylı ateş açılmasından kaynaklandığına inandıklarını, ancak bir hafta sonra bir askeri Açıklamada, "Daha fazla araştırma"nın ardından saldırının "bilinmeyen bir kişi/kişiler tarafından bir mühimmat depolama alanı ve duş tesisine kasıtlı olarak patlayıcı madde yerleştirilmesi" sonucu meydana geldiğine inanıldığı belirtildi.

Yetkililer CNN'ye verdiği demeçte, Suriye'deki operasyonları denetleyen ABD Merkez Komutanlığı tarafından bir "komutan soruşturması" başlatıldı, ancak patlama modelinin silah sesinden kaynaklanmadığı netleşince CID'ye teslim edildi.

ABD Merkez Komutanlığı, CNN'e yaptığı açıklamada, "konunun hala soruşturma altında olduğunu" doğruladı, ancak başka ayrıntı vermedi.

ABD yönetiminin Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) tavsiye ve yardım sağlamak üzere özel harekat kuvvetleri de dahil olmak üzere Suriye'de yaklaşık 900 askeri bulundurduğu belirtilmelidir.