Abbas'ın BM Temsilcisinin İhaneti

Abbas'ın BM Temsilcisinin İhaneti

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'nin özel kalem müdürü Muhammed el-Medhun, Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas'ın BM'deki temsilcisi Riyad el-Mansur'un Filistin direnişinin

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'nin özel kalem müdürü Muhammed el-Medhun, Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas'ın BM'deki temsilcisi Riyad el-Mansur'un Filistin direnişinin yasadışı terör örgütü olarak kabul edilmesi için hazırladığı tasarı nedeniyle istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamasında Medhun, Abbas’ın, Filistin halkından ziyade Siyonist işgal rejimine hizmet eden bu gibi kişileri derhal görevinden azletmesi gerektiğini açıkladı.

Medhun şunları söyledi: "Halkımız, henüz daha Katar ve Endonezya devletlerinin Gazze'den ablukanın kaldırılması için verdiği karar tasarısını reddetme noktasında Siyonistlerle işbirliğine giden Riyad Mansur'un yaptıklarını unutmamıştır."

Bu tür adımların içerdiği tehlikelere dikkat çeken Medhun, "Söz konusu adım, sahiplerini Filistin davasına ihanet dairesi içerisine sokmaktadır. Tarih bu kişilerin yaptıklarını unutmayacaktır. Çünkü Filistin temsilcisi, yaptıklarıyla sadece halkının değil diğer Arap ülkelerinin de tepkisini çekmiştir" dedi.

Özel kalem müdürü, "Halkımız, dış güçlerle ve Siyonist işgalle ilgisi olmayan vatansever insanlar istemektedir" şeklinde konuştu.

FIEM