8 İl Milli Eğitim Müdürü Görevden Alındı

8 İl Milli Eğitim Müdürü Görevden Alındı

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) da dün 8 ilin milli eğitim müdürleri görevden alındı.

alıkesir, Gaziantep, Yalova, Rize, Samsun, Trabzon, Bolu ve Van İl Milli Eğitim müdürlerini görevden alan bakanlık, şimdilik yalnızca Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atama yaptı.
 
Bakanlık yetkilileri, bu görevden almaların, 17 Aralık operasyonunun ardından yapılan tayin ve atamalarla ilgisi olmadığını belirtti. Yetkililer, görevden alınan isimlerin uzun süredir vekaleten bu makamlarda oturduklarını ve yapılan değişikliğin rutin bir işlem olduğunu kaydetti.
 
Bakanlık, dün Balıkesir, Gaziantep, Yalova, Rize, Samsun, Trabzon, Bolu ve Van'ın Milli Eğitim Müdürlerini görevden aldı. 7 müdürün yerlerine henüz atama yapılmazken, sadece Van İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, aynı kurumda Eğitim Denetmenleri Başkanlığı yapan Kıyasettin Kırtekin atandı. Önümüzdeki günlerde diğer iller için de atama yapılması bekleniyor.
 
Bakanlığın kararıyla görevden alınan isimler şöyle:
 
"Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan ve Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına."
 
MEB: OPERASYONLA İLGİSİ YOK
 
Bakanlık yetkilileri, bu görevden almaların, yolsuzluk operasyonunun ardından emniyet, yargı ve maliyede yapılan tayin ve atamalarla ilgisi olmadığını belirtti. Yetkililer, görevden alınan isimlerin uzun süredir vekaleten bu makamlarda oturduklarını ve yapılan değişikliğin rutin bir işlem olduğunu kaydetti.