57 yaşındaki Filistinliyi 20 kurşunla şehit ettiler
İşgalci İsrail, Nablus’un güneyinde 57 yaşındaki Ahmed Şahade’ye 20 kurşun sıkarak şehit ettiğini itiraf etti. Şahade’nin elinde sadece bir su şişesi vardı ve olay sonrası işgalci İsrail ordusu herhangi bir soruşturma başlatmadı.
işgalci İsrail kaynakları, geçen Eylül ayında 57 yaşındaki Filistinli Ahmed Şahade’yi Nablus’un güneyindeki bir kontrol noktasına yakın yerde hedef aldıklarını itiraf etti. Şahade’nin o sırada elinde yalnızca bir plastik su şişesi bulunuyordu.
Raporlara göre, İsrail askerleri daha sonra, Şahade’nin üzerinde hiçbir şüpheli eşya taşımadığını kabul etti. Askerler, Şahade’ye toplam 18 kurşun sıktı; bunlardan sekizi Filistinli yaşlı adam yere düştükten sonra ateşlendi.
İsrail ordusu, olayla ilgili bağımsız bir ceza soruşturması başlatmadı. Şahade’nin ailesi, vücudunda 20 kurşun yarası bulunduğunu açıkladı.
Askerler, Şahade’ye ateş etmeden önce hiçbir uyarıda bulunmadı ve saldırıyı aniden başlattı.
on4haber
