50 Öğrenci Süt'ten Zehirlendi

50 Öğrenci Süt'ten Zehirlendi

Diyarbakır'da bugün ilköğretim öğrencilerine dağıtılan sütten yaklaşık 50 çocuk zehirlendi. En fazla çocuğun rahatsızlandığı Bağlar ilçesindeki Hürriyet İlköğretim Okulu'na onlarca ambulans sevk edildi.

Diyarbakır'da okullarda dağıtılan sütten içerek zehirlenen ve durumu ağır olan toplam 28 ilköğretim okulu öğrencisi Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık Müdürlüğü tarafından 112 ekiplerinin koordinesinde Hürriyet İlköğretim Okulu'nun bahçesinde sağlık merkezi kuruldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Okul Sütü Akıl Küpü' projesi kapsamında öğrencilere süt dağıtımı bugün başladı. Diyarbakır'daki bazı okullarda öğrenciler sütü içtikten bir sonra sonra karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı. Bazı öğrenciler okulda ayakta tedavi edilirken, durumu ağır olanlar hastanelere sevk edildi.

Velilerin okullara akın etmesi üzerine polis güvenliği sağlamaya çalıştı. Öfkeli veliler zaman zaman sinirlerini ambulans ekipleri ve okul yöneticilerinden almaya çalıştı. Doktorlar, sütlerin bekletilmiş olabilme ihtimali üzerinde duruyor. Diyarbakır Merkez Laboratuvarı yetkilileri sütlerden numune alarak tetkik edecek.

yenişafak