144 Âlimeye İcazetleri Verildi

144 Âlimeye İcazetleri Verildi

"Bu kadınlar ne yapıyor.. Kara Çarşaf.. Burası Türkiye.." "2014 Batman" gibi başlıklarla Müslümanlara hakaret eden kişi ve kurumlar hadlerini bilsin...

Basında bazı medya kuruluşlarında, Kendini bu ülkenin sahibi sanan despot beyinleriyle bir haberi sanki suç gibi vermeleri ve sosyal medya üzerinden linç'e dönüştürme çabaları gözden kaçmazken, Müslümanlara yapılan hakaretvari "kara çarşaf" terimleri ise tepkiye yol açacak gibi.

Yaptığı  eğitim ve  sosyal faaliyetlerle bölge ve  Batman halkının takdirini  kazanan Peygamber Sevdalıları ve Kur'an Nesli Platformları bayanlara  özel icazet merasimi düzenledi.

Programdan sonra medyaya yansıyan karelerin ardından çirkin ithamlarla habere konu olan durum çerçevesinde 4 yıldır Sarf, Nahiv, Tefsir, Hadis, Fıkıh gibi Arapça eğitim alan 144 kadına "alime" sertifikası verildi.

İlgili Haber;

“Bu icazetler buranın İslam diyarı olduğunun en güzel kanıtıdır”
Hafız Sümeyra Yaşar"ın Kur"an"ı Kerim tilaveti ve mealiyle başlayan icazet programında açılış konuşmasınıBatman Bilge Der Kadın Kolları gönüllüsü Selma Altun yaptı. Salondaki icazet ve ilim tablosunun şeref ve izzet tablosu olduğunu belirten Altun, “Bu manzara, iftihar ve gurur manzarasıdır. Şu merasimler, memleketimizin yüz akıdır. Bu icazeler, bu diyarların İslam diyarı olduğunun en güzel kanıtıdır. Bu yükselen ses dirilişin, direnişin ve uyanışın sesidir.” dedi.

 

 

“Cehaleti düşman bilerek, ona karşı mücadele etmeyi kendimize ilke edindik”
Yıllardır büyük bir sabır metanet göstererek, kendilerini ilme adayan 144 kız öğrencinin, İslami ilimlerde gösterdikleri başarıdan dolayı icazet belgelerini alacaklarını dile getiren Altun,  “Peygamber sevdalısı ve Kur"an aşığı platformlar olarak bizler,  "Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz" Peygamberimizin fermanını şiar edinerek yollara koyulduk. Kur"an Nesli ve Peygamber Sevdalıları Platformlarımız toplumun maddi ve manevi tüm sorunlarına karşı sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi, cehaleti en büyük düşman bilerek, ona karşı imkanları ölçüsünde mücadele etmeyi kendimize ilke edindik.” diye konuştu

 

 

“Batman denilince akla petrol değil İslam gelecek”
Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ilahiyatçı Mehmet Göktaş söz alarak, Kürdistan"da hiçbir zaman olmamış bir icazet töreninin olduğunu belirterek, “Buradaki kızlarımız sadece bir Kur"an kursudiploması almıyor. Bu coğrafyada hiçbir zaman gerçekleşmemiş bir olay gerçekleşiyor. Erkeklerin bile yapamadığı bir şey yapılıyor. 150"ye yakın kızımız alime oluyor. Bu basitçe geçiştirilecek bir olay değildir. Peygamber Sevdalılarına sesleniyorum; vallahi Diyarbakır meydanındaki bir milyon insanın toplanmasından ve Batman"da 500 bin insanın toplanmasından bu olay çok daha önemlidir. Sadece dininiöğrenmek için değil alime olmak için icazet alıyorlar. Bugünden sonra Batman denilince akla petrolgelmeyecek. İslam gelecek, alimeler gelecek, yeryüzüne Allah"ın dinini öğretmek üzere fışkıran Allah"ın nurları gelecek akla göreceksiniz. Bu bir başlangıçtır. Çünkü buradan mezun olan kızlarımız evlerine gitmeyecek ve bu kızlarımız Allah"ın nurunu bu coğrafyanın dört bir yanına yayacak.” dedi.

 

 

“Bayanlardan da Bediüzzaman olabilir”
Dünyanın muhteşem bayan alimelere şahit olacağını vurgulayan Göktaş, “Sadece çocuklarını terbiye eden dindar anneler değil, dünya bugün adını saydığımız alimeleri görecek. Demek ki bayanlardan da bir Bediüzzaman olabilir. Yarın dünya görecek, bir Müslüman bayan ilimde neler yapabilirmiş. Bugün buradatarih yazılıyor. Çünkü bu kızlarımız bir takım müftülerin bile almadığı ilmi aldılar. Allah, bu kızların alime olmasında emeği geçen herkesten razı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Göktaş Hoca"nın ardından icazet alan âlimler adına Kübra Kırtay bir konuşma yaptı.
Ayşe Sütçü"nün, bölgede ilk icazet alan âlimlerin ve icazet alan ilim talebesi kızların isimlerini söyledikten sonra toplu icazet metnini okudu.

 

İcazet programı Mustazaflar Cemiyeti Kadın Kolları Başkanı Nurten Özer"in okuduğu dua sonrası icazet töreninin yapılmasının ardından sona erdi.

 

İcazet töreni sıasında icazet alan kızların yakınlarının duygulandığı ve sevinçten ağladıkları görüldü.