100'den Fazla Kadın Tutuklandı
Haftalardır köy halkına nefes aldırmayan İşgal Güçleri Dün Avarta Köyünde 100den Fazla Kadını Tutukladı.
Dün akşam kalabalık bir askeri birlikle Batı Yaka'nın Nablus şehrine bağlı Avarta köyünü kuşatan işgal ordusu, köyde sokağa çıkma yasağı ilan ettikten sonra bölgede adeta terör estirdi.
Görgü şahitleri dün geceki (06 Nisan Çarşamba) gelişmelerle ilgili olarak muhabirimize verdikleri bilgide, dün gece çok sayıda araçla köyün çevresini kuşatan işgal askerlerinin, köyün içinde de önemli noktaları tutmaya, araçlarla ve yaya olarak cadde ve sokakları dolaşmaya başladıklarını belirttiler.
Görgü şahitleri devamla, işgal güçlerinin vahşi bir şekilde evlere yaptıkları baskınlarda onlarca Filistinliyi kaçırdıklarını, bunlar arasında yüzden fazla kadının da olduğunu ifade ettiler.
Itamar Yahudi yerleşkesinde, Yahudi bir aileye karşı yapılan saldırının ardından defalarca Avarta köyünü basıp terör estiren işgal güçleri şimdiye kadar onlarca kişiyi tutuklayıp sorgudan geçirdi. Eylemi yapanın halen tespit edilememesine ve yapılış tarzı bakımından Filistinlilerin eylemlerine benzememesine, eylemin Siyonist ailenin yanında çalışan Asyalı bir işçi tarafından işlendiğine dair şüphelerin artmasına rağmen, işgal ordusu olayı Filistinlilerin üzerine yıkmaya çalışıyor.
fiem
