100 Milyon Dolar Sözü

100 Milyon Dolar Sözü

Suudi Arabistan, Sudan'a 100 milyon dolar yardım sözü verdi

Suudi Arabistan Pazar günü Sudan'a 100 milyon dolarlık insani yardım sağlama sözü verdi ve bağış toplamak için ulusal bir kampanya düzenleyeceğini duyurdu .

Sudan Sağlık Bakanlığı'na göre, Sudan ordusu ile Hızlı Destek Güçleri (RSF) paramiliter grubu arasında 15 Nisan'dan bu yana çıkan çatışmalarda 550'den fazla kişi öldü ve binlerce kişi yaralandı.

Suudi devlet haber ajansı SPA , Suudi Kralı Salman bin Abdulaziz Al Saud ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın, çatışmalardan zarar görmüş Sudan'a "100 milyon dolar değerinde çeşitli insani yardım sağlamak" için Kral Salman İnsani Yardım ve Yardım Merkezi'ni yönlendirdiğini söyledi.

SPA , yardım merkezinin ayrıca "Sudan halkının karşı karşıya olduğu mevcut koşulları hafifletmek için" Sahem platformu aracılığıyla ulusal bir bağış kampanyası düzenlemeyi planladığını söyledi

Cumartesi günü, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hüseyin Taha, üye devletlere, finans ve insani kurumlara ve uluslararası bağışçılara Sudan'a acil insani yardım sağlamaları için acil bir çağrı yaptı.

Kaynak: TEVHİDHABER