1 milyon öğrenci SBS için ter döktü

1 milyon öğrenci SBS için ter döktü

7. sınıf öğrencileri bugün, 6. sınıf öğrencileri ise 13 Haziran'da SBS'ye girecek.

1 milyon 30 bin ilköğretim okulu 8 sınıf öğrencisi dün sabah SBS sınavında ter döktü. 100 sorunun yöneltildiği sınav 2 saat sürdü. 7. sınıf öğrencileri bugün, 6. sınıf öğrencileri ise 13 Haziran'da SBS'ye girecek.

İlköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi 1 milyon 30 bin aday, dün sabah Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) girdi. SBS, tüm il merkezleri ile yurt dışında Lefkoşa, Trablusgarp, Riyad, Medine, Cidde, Aşkaabat, Bakü ve Bişkek'te gerçekleştirildi. SBS, tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00'da başladı. 2 saat süren sınavda ise öğrencilere 100 soru yöneltildi.
BUGÜN DE 7. SINIFLAR SINAVDA

Öte yandan, ilköğretim okullarının 7. sınıf öğrencilerinin Seviye Tespit Sınavları ise, bu sabah saat 10.00'da başlayacak. Adaylar sınavda 90 soruyu yanıtlayacak. Yaklaşık 1 milyon 50 bin adayın katılacağı sınav, 100 dakika sürecek. İlköğretim 6. sınıflar da, 13 Haziran 2009 Cumartesi günü SBS'ye katılacak.

SONUÇLAR İNTERNETTEN

8. sınıfların sınav sonuçları 13 Temmuz 2009 tarihinde, 6 ve 7. sınıfların sınav sonuçları ise 31 Temmuz 2009 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar, "http://www.meb.gov.tr" ile "http://oges.meb. gov.tr" internet adreslerinde ilan edilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgeleri ise, posta yoluyla gönderilmeyecek. Okul müdürlükleri internet adreslerinden sınav sonuç belgesinin çıktısını alacak, onaylayıp mühürleyerek imza karşılığı öğrenciye verecek.


Şeker ikramlı sınav

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, SBS'ye girmek üzere okullara giden öğrencilere heyecanlarının azalması için şeker, çikolata ve kolonya ikram etti. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, bu yolla hem öğrencilerin fiziki ihtiyaçlarını karşılamayı hem de rahatlatmayı amaçladıklarını söyleyerek, "Güler yüzlü bir öğretmenden çikolata alan öğrenci, kendine verilen değeri görüp onları sevdiğimizi bilince rahatlayacaktır" dedi.