1.İhya Gecesi-İmam Ali -r.a- Yaralı!

1.İhya Gecesi-İmam Ali -r.a- Yaralı!

Ramazan Ayının ilk Kadir Gecesi olan 18. geceyi sabaha bağlayan 19. gününün sabahı, Velayet şahı İmam Ali’nin –ks- vurulduğu sabahtır...

Kadir Gecesinin ilkini derk ederek dua ve ibadete garkolan İslam dünyası, bu muazzam gecede ,namaz sırasında arkadan başına inen kalleş bir kılıç darbesiyle ağır yaralanan İmam Ali'nin de "kurtuluş" günü!

Bugünün sabah namazını kıldırdığı sırada şehadetinin ilk adımı olan zehirli kılıç başına indiğinde, Allah'ın Aslanı, İlim şehrinin kapısı ve velayet semasının güneşi Hz İmam Ali'nin -s- söylediği ilk söz son derece çarpıcı ve o hazretten başkasından duyulmamış, o güne kadar kimseden işitilmemiştir:

"Ka'be'nin Rabbine yemin olsun ki, kurtuldum!"

Bunu diyen İmam Ali -r.a- için Hz. Resulullah Efendimiz -s- "Ya Ali, sen Kur'an'ın ortağısısın" buyurmuş ve "Siz, Kur'an'la ikiniz sekaleynsiniz, paha biçilmez iki emanetsiniz" Sen ve Kur'an asla birbirinizden ayrılmazsınız. Kur'an seninledir ve sen Kur'an'lasın. Sen Kur'an'ın canlı, konuşan halisin, Natık-ı Kur'an'sın" demiştir.

Ya Ali! Kur'an Furkan'dır, hakla batılı ayırandır. Ve Kur'an'la asla ayrılmayan sen, "Sıddık'ul Ekber benim, Faruk'ul Azam'ım ben!" buyurdun..

Selman-ı Farisi, Ebu Zer ve Hüzeyfe, Resulullah'ın (s.a.a.) Hz.Ali'yi elinden tutarak şöyle buyurduğunu anlatırlar:

"Bu Ali, bana ilk iman eden ve Kıyamet gününde benimle ilk görüşecek olandır. Kendisi en büyük sıddık ve bu ümmetin farukudur, bu dininüstadıdır"..

Ve, Müminler Emiri Hz. Ali de –ks- Sünen İbn-i Mace c.1, s.57 / el-Hasais en-Nisai s.3 / Menakıb-ı Ahmet bin Hanbel No:17 / el-Hakim Nişaburi'nin "Müstedrek es-Sahihayn" c.3, s.112'de da kaydedildiği üzere şöyle buyurur:

"Ben, Allah'ın kulu ve O'nun Resulünün kardeşiyim. En büyük Sıddık benim, bunu benden sonra kim söylerse yalancıdır, ben diğer insanlardan yedi yıl önce namaz kıldım."

Evet, bugün, Evliyalar Şahı, İlim Şehrinin Kapısı, Haydar-ı Kerrar ve Resulullah'ın -s- manevi kardeşi İmam Ali'nin –ks- zehirli kılıçla yaralandığı gün..

İnsanların en kötüsü Mülcemoğlu Muradi'nin eliyle, Resulullah'tan sonra insanların en iyisi ve en hayırlısı olan, ilk İmam Hz Ali'nin -r.a- şehadet şerbetine kavuştuğu gün bugün..Bu öldürücü zehirle bilenen kılıç, 2 gün sonra İmam Ali'yi şehid edecek ve alem kan ağlayacaktır "Yetimlerin Babası" olan Ebu Turab'a..

"Kimdir Ali'den gayrı şu kevne imam olan?
Kimdir İmam-ı canı Aliyy-i Haydar olan?"

Selam olsun sana ey Evliyalar şahı, ey Resulullah'ın -s- kardeşi, ey Fatıma-yı Zehra'nın eşi, Hasaneyn'in -r.a- babası.. Ve mazlumların atası.../
İsmail Bendiderya