Zırhlı Camlı Kabinler Hayat Kurtarıyor
ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na düzenlenen silahlı saldırı, zırhlı camların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Başbakan Erdoğan'ın içinde kaldığı aracın ve Cumhurbaşkanı Gül'ün makam aracının zırhlı camlarını üreten Mustafa Karakuş, camın nasıl kurşun geçirmez olduğunu uygulamalı olarak gösterdi. Yakın mesafeden ürettikleri cama ateş eden Karakuş, içeriden dışarıya ateş edilebilin kurşun geçirmez camların önemine değindi.
İstanbul'daki atölyelerinde kurşun geçirmez cam ve araç zırhlama işi yaptıklarını ifade eden Mustafa Karakuş, ürettikleri camı kameralar önünde test etti. Yakın mesafeden ateşlenen silahtan çıkan kurşun, camın içinde kaldı. Hiçbir şekilde camdan içeri girmeyen kurşunun sekme ihtimali de bulunmuyor. Ayrıca, otomobillerin ve güvenlik kabinlerinin zırhlarını da yapan firmada üretilen malzemeler, kurşunu içinde hapsediyor. Camın bir diğer özelliği ise, içeriden dışarıya ateş edilebilmesi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da mahsur kaldığı makam aracının zırhlı camını ürettiklerini ifade eden firma sahibi Mustafa Karakuş, Başbakan Erdoğan tarafından tebrik edildiklerini söyledi. 18 yıldır kurşun geçirmez cam imal ettiklerini belirten Karakuş, terör olayları nedeniyle talebin arttığını belirtti. Camın özelliklerini anlatan Karakuş, "Dışarıdan ateş edildiğinde hiçbir şekilde kurşun geçirmez. İşin en güzel tarafı; içeriden dışarıya ateş etme şansının da olmasıdır. Son zamanlarda 'camların açalım mı?' 'mazgal deliği yapalım mı?' şeklinde sorularla karşılaştık. İçeriden dışarıya ateş alçıldığını pek kimseye söylemiyorduk. Fakat 3 polisin şehit olduğu silahlı saldırıdan sonra içeriden dışarıya ateş edilebilen camın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Kabinin camları bu tür bir camdan imal edilmiş olsaydı -belki de öyledir- polislerin dışarı çıkmayıp içeriden müdahale etme şansları olacaktı. Güvenlik kabinlerinde mutlaka bu tür camlar kullanılmalıdır." diye konuştu.
Ayrıca araçlara ve sabit mekanları zıhla kapladıklarını ifade eden Karakuş, güvenlik kulübelerinde kullandıkları malzemeleri ise şöyle anlattı; "Çelik ve kompozit dediğimiz bir malzeme daha kullanıyoruz. Çok hafiftir. 1 metrekare kompozit malzemenin ağırlığı yaklaşık 5 kilogramdır. Aynı işi gören çelikten 5'te 1 oranında daha hafiftir. Kompozit araçların kaportaları arasına yerleştirilmekte, çelikler ise güvenlik kulübelerinde kullanılmaktadır. Kompozit malzeme çelik yeleklerde de kullanılmaktadır. Polislerimiz için çelik yelek çok önemlidir."
-BAŞBAKAN ERDOĞAN, KARAKUŞ'A TEŞEKKÜR YAZISI GÖNDERMİŞ-
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, balyozla kırılan camın sağlam olmasından dolayı kendilerine teşekkür yazısı gönderdiğini söyleyen Karakuş, "Artık Başbakanımız'ın olayı hatıra olarak anılmaktadır. Başbakanımız da bize bir teşekkür yazısı gönderdi." dedi. Müşterilerinin isimlerini güvenlik gerekçesi ile veremediklerinin altını çizen Karakuş, Erdoğan'ın mahsur kalmasından dolayı kendilerinin balyozla kırılan camı ürettiklerini açıklamak zorunda kaldıklarını ifade etti. Karakuş ayrıca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün makam aracına da zırhlı cam ürettiklerini söyledi.
Silah üreticilerine seslenen Karakuş, "Rakibimiz silah firmaları. Biz zırh yaptıkça onlar bu zırhı delmeye uğraşıyorlar. Şu ana kadar yaptıkları silahlarla bizim mamüllerimizi delemediler. Kaleşnikof mermisi de delemedi. Silah üreticilerine sesleniyorum; 'bizi alt edemeyeceksiniz' " şeklinde konuştu.
