Zihniyet Değişmiyor! Fikret Bila'dan Başörtüsü Düşmanlığı

Zihniyet Değişmiyor! Fikret Bila'dan Başörtüsü Düşmanlığı

28 Şubat'ın medya unsuru Fikret Bila, başörtülü bürokratlara nefret kustu

Saplantılı ve karanlık düşüncelerin sözcülüğünü üstlenen, bununla birlikte CHP'ye yakınlığıyla bilinen Fikret Bila, Halk TV’de katıldığı İsmail Küçükkaya’nın programında, başörtüsünün "laikliğe aykırı" olduğunu iddia ederek, kimi öğretmenlerin, hakimlerin, savcıların ve subayların başörtüsü kullanmasından rahatsız olduğunu dile getirdi.

28 Şubat'ın medya yapılanmasından olan Bila, AK Parti iktidarının ilk önce mecliste sonrasında kamu kurum ve kuruluşlarında başörtüsü yasağını kaldırdığını belirtti.

BAŞÖRTÜLÜ BÜROKRATLARDAN RAHATSIZ!

Akılalmaz ifadeler kullanırken oldukça rahat tavırlar sergileyen Bila, ilkokul çocuklarının karşısında da rol model olarak başörtülü bir öğretmenin olmaması gerektiğini isteyerek, "Hakim kürsüsünde türbanlı yargıç oturarak aslında siyasal simge haline gelmiş türbanla hüküm kurdu. Aynı şekilde savcı yine siyasal simge haline gelmiş türbanla iddiasını ortaya koydu. Subay olarak yine üniforma dışında başka bir siyasal simge haline gelecek kıyafet giymemesi gereken bir kamu hizmeti olarak türbanlı subaylar ortaya çıktı." sözlerini sarf etti.