Zelenskiy Barış Planını G20 Liderlerine Sundu

Zelenskiy Barış Planını G20 Liderlerine Sundu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Herson'un geri alınmasının ardından barış için Rusya'ya baskı yapmanın tam zamanı dedi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Ukrayna Cumhurbaşkanı Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını sona erdirmek için G20 üye ülkelerinin liderlerine 10 maddelik bir barış planını sundu.

ISNA'ya göre Kiev Independent gazetesinin haberine göre Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin barış planı, bu ülkede ormansızlaşmanın veya çevrenin yok edilmesinin önlenmesini, faillerin savaş suçlarından sorumlu tutulmasını, tüm Rus güçlerinin Ukrayna topraklarından çekilmesini içeriyor. , ve birliğin yeniden sağlanması Ukrayna toprakları ve tüm savaş esirlerinin serbest bırakılmasını istiyor

Öneri aynı zamanda enerji güvenliği, gıda güvenliği ve nükleer güvenliğin sağlanmasını da gerektiriyor.

Zelensky'nin barış planına göre, savaş karşıtı tüm önlemler uygulandığında, güvenlik ve adalet sağlandığında, çatışan taraflarca savaşın sona erdiğini teyit eden bir belge imzalanmalıdır.

Ukrayna Cumhurbaşkanı ayrıca şunları söyledi: Özel ve pratik çözümler sundum. Hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilirler. Bu çözümler etkilidir. Rusya barış formülümüze karşı çıkarsa, bu sadece savaş istediği anlamına gelir. Ukrayna, özgürlüğü korumamıza ve ülkede barışı yeniden tesis etmemize yardım eden dünyadaki herkese minnettardır.