Yüzlerce İsrailli Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yüzlerce İsrailli Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yüzlerce İsrailli Gazze saldırılarının ortasında Mescid-i Aksa'yı bastı

Filistinli bir yetkiliye göre, yüzlerce İsrailli yerleşimci işgal altındaki Doğu Kudüs'teki parlama noktası El Aksa Camii kompleksine girmeye zorladı.

Ürdün'de bulunan İslami Vakıflar Dairesi'nden bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerleşimcilerin bölgeye İsrail polisi koruması altında caminin Al-Mugharbah Kapısı'ndan girdiğini söyledi.

Yerleşimcilere sağcı haham Yehuda Glick tarafından eşlik edildiğini söyledi.

Yerleşimci saldırıları, Gazze Şeridi'nde devam eden İsrail hava saldırıları nedeniyle Filistin topraklarında artan gerilimin ortasında gerçekleşti.

Cuma gününden bu yana İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında altısı çocuk ve dördü kadın olmak üzere en az 29 Filistinli öldü ve 250'den fazla kişi yaralandı.

Mescid-i Aksa, Müslümanlar için dünyanın üçüncü en kutsal yeridir. Yahudiler, eski zamanlarda iki Yahudi tapınağının yeri olduğunu iddia ederek bölgeyi "Tapınak Dağı" olarak adlandırıyorlar.

2003'ten beri İsrail, yerleşimcilerin neredeyse her gün yerleşkeye girmesine izin veriyor.

İsrail, 1967 Arap-İsrail Savaşı sırasında El Aksa'nın bulunduğu Doğu Kudüs'ü işgal etti. 1980'de tüm şehri uluslararası toplum tarafından asla tanınmayan bir hamleyle ilhak etti.

Kaynak:Haber Kaynağı