Yüzlerce Filistinli Akın Etti

Yüzlerce Filistinli Akın Etti

YÜZLERCE FİLİSTİNLİ HAREM-İ ŞERİF'E AKIN ETTİ

Mescid-i Aksa Derneği tarafından İslami Vakıflar ve Kutsallarını Koruma projesi çerçevesinde başlatılan “Aksa Buluşmaları” kapsamında yüzlerce Filistinli, dün, akşam ve yatsı namazını harem-i şerif'te kıldı.

Proje kapsamında 1948’de işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan Filistinliler 30’a yakın otobüs ile işgal altındaki Kudüs’ün Eski Şehir beldesinde bulunan Mescid-i Aksa’yı ziyaret etti.

‘Aksa Buluşmaları’ projesinin koordinatörü Mescid-i Aksa Derneği Başkanı Safvat İfreyc ve 1948 Filistin İslami Hareketi Başkanı Yardımcısı Kamel Hatip, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, Filistinlilerin Mescid-i Aksa’yı yoğun bir şekilde ziyaret etmesinin harem-i şerif’in korunmasında önemli olduğuna vurgu yaptı. 

Öte yandan, Mescid-i Aksa’yı ziyaret eden Filistinliler için konuşma yapan Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Ömer el-Kisvani, yaptığı açıklamada, “Ne mutlu size, bütün Müslümanların arasından bu kutsal yer Mescid-i Aksa’yı koruma görevi sizin omuzlarınızın üzerinde. Özellikle bu günlerde yaşanan fanatik Yahudilerin saldırıları karşısında bu görevin önemi daha da büyüktür.” dedi.

Konuşmasının devamında Müslümanlara Mescid-i Aksa’yı ziyaret etme çağrısı yapan el-Kisvani, “Düşmanlarımıza burudan sesleniyoruz, bizim irademizi kıramayacak ve Mescid-i Aksa’ya yönelik planlarınızda başarılı olamayacaksınız.” ifadelerini kullandı.