Yine Baskın Düzenlediler

Yine Baskın Düzenlediler

Siyonist sürüleri, Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını sürdürüyor ve "bayrak yürüyüşünü" engelleme çağrılarını sürdürüyor.

Düzinelerce Siyonist yerleşimci sürüsü, bu sabah, Siyonist düşman kuvvetlerinin sıkı koruması altında, Zincir'e doğru ilerleyen Mughrabi Kapısı'ndan mübarek Mescid-i Aksa'nın avlularına baskın düzenledi. Geçit.

Ve "Palestine Online" internet sitesinde Kudüslü kaynakların şu sözleri aktarıldı: Sabahtan beri, Siyonist düşman yetkililer yerleşimcilerin saldırılarını güvence altına almak için özel birliklerini "El-Aksa"nın avlularında ve kapılarında konuşlandırdılar.

İslami Vakıflar Dairesi'nden yapılan kısa açıklamada, "Onlarca yerleşimci Mescid-i Aksa'yı bastı, avlularında provokatif geziler düzenledi ve caminin doğusundaki Bab al-Rahma bölgesinde Talmud ayinleri gerçekleştirdi."

Siyonist düşman güçleri, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine kısıtlamalar getirmeye, kimlik kontrolü yapmaya, bir kısmını dış kapılarda gözaltına almaya, onlarcasını da çeşitli nedenlerle camiden sürmeye devam ediyor.


Çağrılarda, sabah saatlerinden itibaren Siyonist düşman güçlerinin cami kapılarında uygulamaya koyması beklenen kısıtlamanın yaşanmaması için şafak vakti seferber olunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Aşırılık yanlısı "Tapınak Dağı'na Dönüş" grubundan aktivistler, provokatif yürüyüş sırasında yerleşimcilerin Aslanlı Kapı'dan Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin verilmesi için resmi bir talepte bulundu.

Yerleşimci grupları yürüyüşte 7.500 yerleşimciyi harekete geçirmeye çalışıyor, ancak şimdiye kadar elde ettikleri en yüksek sayı 2.200 yerleşimci

Mescid-i Aksa'yı tam bir kontrol altına almak, zaman ve mekan olarak bölmek amacıyla düşman polisinin koruması altında Cuma ve Cumartesi günleri hariç her gün bir dizi ihlal ve saldırıya tanık olduğunu belirtmekte fayda var.

Kaynak: TEVHİDHABER