Yetim ve Öksüzlere 100 TL Yardım Verilecek

Yetim ve Öksüzlere 100 TL Yardım Verilecek

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin Diyarbakır mitinginde ilk kez açıklıyorum dediği olayı açıkladı...

Diyarbakır mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk kez açıklıyorum dediği müjdeyi duyurdu. Davutoğlu, "İkinci müjdemi İlk kez burada Diyarbakır'da açıklıyorum. Devletimizin şefkatini herkes görsün. Bugünden itibaren aldığımız kararla Türkiye'de öksüz ve yetim her çocuğa 100 Türk lirası aylık ödeme yapılacak. Her çocuğa yapılacak kim öksüz ve yetimse. Yaklaşık 162 bin çocuğu tespit ettik. Annesi yada babasını kaybeden her çocuğa öksüz-yetim aylığı bağlıyoruz. Biz öksüze yetime mazlumlara sahip çıkan bir ülkenin vatandaşlarıyız" diye konuştu.
 
Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
- Aziz Diyarbakırlılar'a, yiğit Diyarbakırlılar'a selam olsun. Allah sizden razı olsun. Sizi unutmak mümkün değil. Hiçbir zaman bu manzarayı unutmayacağım. Diyarbakır'da tevhit ve peygamber kokusu alıyorum. 25 Nisan'dan beri yollardayız. Gece yarısı Diyarbakır'a geldik. Ama Diyarbakır'da 24 saat kalacağız. Sabah geldik Diyarbakır'a. Diyarbakır'da güneşin doğuşu ve batışını izleyeceğiz dedim. Sabah namazı için gittiğim camide Mescid-i Aksa kokusu var dedim. Allah'ım bu milleti İslam'dan koparmaya çalışanlara fırsat verme dedim. Secdeye kapandım fırsat verme dedim. Allah'a yalvardım.
 
- CHP-HDP ve MHP soruyor.Biri Tük ulusalcısı diğeri Kürt ulusalcısı. İsrail'de neden Büyükelçiliğimiz yok diyorlar. Bunlar Diyarbakır'ı temsil edebilirler mi? Diyarbakır tevhid şehridir. Diyarbakır Kudüs'ün ebedi kardeşidir. Kimse bunları birbirinden ayıramaz. Kıble Taksim değildir. Kıblemiz Kabedir. 
 
- Suriye'den gelen kardeşlerimize Esed'in zulmünden kaçan Kürtlere yer verdik. Türkiye olmasaydı Kobani'li kardeşlerimiz sığınacak yer bulabilir miydi?
- Yüksekova'daki havalimanının adını Selahattin Eyyübi koyduk birilerine ibret olsun diye. Sonra kalkıp keşke bizde orada olsaydık diyor HDPli kişi. Keşke sende olsaydın ama havalimanın yapımı engellenirken, yakılıp yıkılırken neden karşı çıkmadın.
 
- Mazlum ve masum bir tek Türkmeni, bir tek Kürdü, bir tek Arabı dahi zalime teslim etmedik, etmeyeceğiz, ne IŞİD'e ne Esed'e. IŞİD'e yardım ettiğimiz iddiasıyla Türkiye'yi karalamaya çalışıyorlar. İki yıl IŞİD'le yan yana yaşayan onlardır ama biz hiçbir terör örgütüne yardım etmedik, etmeyeceğiz
- 27 Mayıs'tan itibaren başlattığımız çiftçilerimize yönelik yardımlar için bugünden itibaren 2 milyar lira ödeme yapıyoruz. Hayırlı olsun.
Kaynak : Haber7