Yerleşimi Çetelerden Mağdur Tiyatrosu

Yerleşimi Çetelerden Mağdur Tiyatrosu

İsrailli bir örgüt protesto hareketi olarak kuzeyde "İsrailli mülteci kampı" kuruyor

Lobby 1701" (Lübnan sınırından Litani Nehri'ne kadar bir tampon bölge oluşturmayı hayal eden kuzeyden gelen İsrailli yerleşimcilerden oluşan bir grup), diğer İsrail örgütleriyle işbirliği içinde "Galile Yerinden Edilmiş Kişiler" kampının kurulduğunu duyurdu. İsrail'in "Amiad" yerleşimine yakın.

Organizatörlerin açıklamasına göre kamp, ​​Netanyahu hükümetine "kuzeyde güvenliğin yeniden sağlanması" yönünde bir mesaj iletmeyi amaçlıyor.

Lobby 1701", "Telegram" sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımında şunları söyledi: "Yedi ay boyunca dudaklarımızı ısırdık, kendimizi kontrol ettik ve kuzeyde güvenliği sağlamak için sabırla sırayı bekledik ama şimdi toplumların çöküyor, aileler yok ediliyor ve... İşyerleri kapandı, uyanma vakti geldi!

Lobi 1701 ayrıca kampın kuzeydeki aileleri bir araya getiren tek seferlik bir gösteri olmadığını, talepleri karşılanıncaya kadar devam edeceğini belirtti.

İsrail medyası, İsrail'in kuzeyi savunmada başarısız olduğunu ve Hizbullah'ın hâlâ daha fazla hasar verme ve İsrail yönüne binlerce füze fırlatma kapasitesine sahip olduğunu bildirdi.

Askeri işler analisti Noam Amir, kuzeyde yaşayanlar için özgürlük olmadığını söyleyerek, yerleşimcilerin Ekim ayından bu yana otellerde yaşamalarına rağmen bunun özgürlük olmadığını, aksine "büyük bir kabusa" dönüştüğünü açıkladı. ve tünelin sonundaki ışığı göremiyorlar.