Yeni Siyonist Hükümete Hamas'tan Öğüt
Mısri, yeni Siyonist hükümetin önceki hükümetlerin akıbetlerinden ders alması gerektiğini söyledi.
İslamî Direniş Hareketi (Hamas)'ın önde gelen liderlerinden Muşir el-Mısri, Siyonist Başbakan Netanyahu'nun yaptığı açıklamalar üzerine "Bizler sabitelerimize ve tercihlerimize bağlıyız, bunlardan taviz vermemiz söz konusu değildir" dedi. Mısri ayrıca, Siyonistlerin tehdit, korkutma ve şantajlarının Filistin halkı ve Filistin halkının seçtiği liderler için bir anlam ifade etmeyeceğini belirtti.
Muşir el-Mısri konuyla ilgili olarak dün (31 Mart Salı) yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Daha aşırı olan yeni Siyonist hükümetin önceki hükümetlerin akıbetlerinden dersler çıkarması gerekir. Sonu başarısızlık olacak tecrübelere yeltenmemesi gerekir. Hele hele direnişi tasfiye etme ve kuşatma, saldırı, baskı ve tehditlerle Hamas hareketini siyasi arenadan silme gayretlerinden uzak durmalı."
İşgalcilerin önlerinde sadece bir tek seçeneğin olduğunu bilmeleri gerektiğini söyleyen Mısri, "O da Filistin halkının bütün haklarını geri vermek, esir mübadelesiyle ateşkesin gerekliliklerini yerine getirmek, Filistin topraklarından geri çekilmek ve tehcir edilen mültecilerin geri gelmelerini sağlamaktır" dedi.
Netanyahu'nun Filistinlilerden terör devletini tanımalarını istemesine de değinen Mısri şöyle dedi: "Netanyahu Filistin halkının haklarını itiraf ediyor mu? Kabul edilmesini istediği devletin sınırlarını çizdi mi? Hayır etmedi, çünkü Siyonistler Nil'den Fırat'a kadar ki topraklardan bahsediyorlar."
Mısri devamla yeni Siyonist hükümetin Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın Gazze'ye atom bombası atılmasını, Ka'be'nin, Mescid-i Nebevi'nin ve Mısır barajının bombalamasını istemesinin İslam ve Müslümanlara karşı savaş ilanı anlamına geldiğini ifade etti.
Mısri açıklamasının sonunda, kimsenin Netanyahu ve Liberman'a umut bağlamaması gerektiğini belirterek, bunlara umut bağlayanların çok geçmeden serabın arkasında koştuklarını göreceklerini ve bunların Filistin halkına yıkımdan başka bir şey getirmediklerini iyici anlayacaklarını belirtti.
FİEM
