Yeni Şafak'tan Kılıçdaroğlu'na destek!

Yeni Şafak'tan Kılıçdaroğlu'na destek!

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, meclise başörtüsüyle ilgili yasa teklifi sunmasının ardından tartışmala başladı.

Bu konuyu en çok tartışanlar MHP ve AKP ittifakı olurken Yeni Şafak Gazetesinden dikkat çeken bir çıkış geldi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu,bugün kaleme aldığı köşe yazısında Kılıçdaroğlu'na destek verdi.

CHP’nin başörtüsü serbestliğini yasal güvence altına almak için yasa teklifi verdiğini ve Kılıçdaroğlu’nun daha önce yaptığı ‘helalleşme’ çağrısını hatırlatan Likoğlu, " Kılıçdaroğlu, çareyi başörtüsüne yasal güvencede buldu. Geçti kameranın karşısına 'Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız' dedi." ifadelerini kullandı.

Likoğlu yazısında şu satırlar dikkat çekti:

'Kime karşı güvence, yeniden yasağı kim getirecek, yasal güvenceye ihtiyaç var mı?' gibi herhangi bir soru sormadan, bu teklif hemen hayata geçirilmeli. Türkiye’de 50 yıl başörtüsü yasağı kanunsuz bir şekilde uygulandı. Üstelik, uygulandığı dönemlerde hükümetler, durumdan rahatsızdı, siyasiler sorunun çözümü için mücadele ediyordu.
Yasaklayıcı hüküm yokken millete bu zulmü yapanlar, şimdi siyasi sebeplerle ölü taklidi yapıyorlar, ancak ellerinde fırsat geçse 90’lı yılları bize mumla aratırlar.