Yeni Şafak: İmam Hatiplerin  Son Düşmanı Cübbeli Ahmet

Yeni Şafak: İmam Hatiplerin Son Düşmanı Cübbeli Ahmet

Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programında "Çocuklarınızı İmam Hatip Lisesine göndermeyin" diyen Cübbeli Ahmet'e tepki hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinden geldi.

CNN Türk ekranlarına çıkan Cübbeli Ahmet olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü buradaki konuşması esnasında 'Çocuklarınızı imam hatip ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Daha az hasarla çıkar' ifadelerini kullandı. Cübbeli Ahmet’in bu çıkışına bir çok kesim tarafından tepki yağarken en sert tepkiyi ve haber başlığını Yeni Şafak Gazetesi attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti hükümetine yakınlıyla bilinen gazete haberi internet sayfasında 'İmam hatiplerin son düşmanı Cübbeli Ahmet' diye okuyucularına duyurdu.

Haberin devamında ise gazete Cübbeli Ahmet’in imam Hatip Liselerine itibar suikasti yaptığını öne sürdü. Yeni Şafak bu haberi saatler sonra gelen tepkiler üzerine silmek zorunda kalırken sosyal medyada haberin fotoğrafı her yerde yayıldı.

"DAHA AZ HASARLA ÇIKARLAR"

"Çocuklarınızı imam hatip, ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim.

"MÜFREDAT İŞLEMİYOR"

Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik, kız çocuklarımız geliyor; hocaya sahabeye hakaret, öbür hoca hadis, mezhep yok… Yani müfredat işlemiyor.

"HANGİ HOCA HANGİ AKIMA BAĞLIYSA ONU EMPOZE EDİYOR"

Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan 'Ku'ran değişsin' diyen adam şu an da Ankara İlahiyat'ta hoca..."