Yeni Bir Çatı Koalisyonu Geliyor

Yeni Bir Çatı Koalisyonu Geliyor

Kurultay sonrası parti yönetiminde değişiklik yapan MHP çatısı altında düşünülen ittifakta üç lider arasında gizli bir görüşme gerçekleşti.

7 Haziran seçimleri için geri sayım başlamışken Ankara'da ittifak arayışları hız kazandı. MHP lideri Devlet Bahçeli, kurultay öncesinde BBP lideri Mustafa Destici ve Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak ile biraraya geldi.

Yeni Şafak'tan Hüseyin Likoğlu'nun haberine göre, Görüşmede ittifakın mı yoksa ittifak sonrasının mı ele alındığı bilinmiyor. Milletvekili yapılarak yargıdan kaçırılmak istenen polis şefi Yurt Atayün'e vize vermeyen Bahçeli'nin paralel yapıya karşı mesafesi biliniyor.

BBP ve Saadet Partisi, MHP üzerinden Meclis'e kendi kadrolarını mı yoksa paralel yapıya yakın isimleri mi taşıyacak merak konusu. Merak edilen bir başka konu ise bu ittifak gayretlerinin arkasındaki güç...

İktidara geldiklerinde gazetelere el koyma tehditleri savuran Gürsel Tekin'in Milli Gazete'yi ziyaretinde kendi partisine destek istemekten çok ittifak çalışmalarını sorması dikkati çekti. Bu nedenle bu ittifak girişiminin ardında Ekmeleddin İhsanoğlu çatısını kuran gücün olup olmadığı merak ediliyor.