Yeni Akit'ten Kılıçdaroğlu'na: Gelin Yüzümüze Söyleyin

Yeni Akit'ten Kılıçdaroğlu'na: Gelin Yüzümüze Söyleyin

Kendisini hedef gösteren Yeni Akit gazetesine "Bu bir aparat. Bu yalanlarınızın hesabını soracağım" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na, Yeni Akit'in yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu yanıt verdi.

DUVAR - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında Yeni Akit'in kendisini hedef göstermesine verdiği tepkiye yanıt geldi.

Yeni Akit'in yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu bugünkü köşesinde Kılıçdaroğlu'nu Akit TV'ye çağırdı, "Buyrun Kemal bey, gelin akittv’ye.. Bunları yüzümüze karşı söyleyin.. Biz de size, sizin sözlerinizle cevap verelim.. Bakalım kim kin kusuyormuş.." dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

'CHP’nin İkinci Yüzyıl Vizyonu' çerçevesinde ekim ayında ABD'ye giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu yolculuk sadece bir ilk durak. İngiltere ve Almanya'da da çok değerli isimlerle, dünyaya anlam ve değer katan kişilerle buluşacağım. Bu çalışmalar bitince, tüm Türkiye'ye açıklayacağım yapısal reçeteyi ve bu reçeteyi herkes görecek. Sadece biraz sabır rica ediyorum, kasım ayında herkes her şeyi duyacak" demişti.

13 Kasım'da İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından Yeni Akit, Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasını göstererek “Kılıçdaroğlu Ekim ayında ‘Kasım'ı bekleyin’ demişti! ‘Patlamayı mı kastetti?’ sorusu gündemde” başlığını atmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı, büyük tepki toplayan paylaşım hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. CHP lideri de dünkü grup toplantısında söz konusu paylaşımın ekran görüntüsünü tutarak Akit hakkında şunları söylemişti:

"Bu bir aparat. Toplumun kucaklaşmasını istemeyen, kin ve öfke kusan, her şeyden bir şeyler yapmaya çalışan, sarayın beslemelerinin oluşturduğu bir aparattır bu. Bu aparat ve bu aparatı kullananlar çok iyi bilsinler. Bu fotoğrafa koyduğunuz kişi terör örgütünün pusu kurduğu kişidir. Bu fotoğrafa koyduğunuz kişi başka bir terör örgütünün saldırı planladığı kişidir. Bu fotoğrafa kurduğu kişi bir terör örgütünü bitirme planı yapıyor diye utanmadan, sıkılmadan suçladığınız kişidir. Bu yalanlarınızın, hedef göstermenizin, beş para etmezliğinizin hesabını sormazsam namerdim."

YENİ AKİT'E ÇAĞIRDI
Kılıçdaroğlu'na seslenen Akit'ten Ali Karahasanoğlu yazısında "Buyrun Kemal bey, gelin akittv’ye" dedi. Karahasanoğlu yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bir soru sorulmuş:

“Kılıçdaroğlu Ekim ayında ‘Kasım’ı bekleyin’ demişti! ‘Patlamayı mı kastetti?’ sorusu gündemde..”

Soru bile sorulmamış..

Sorunun gündemde olduğu belirtilmiş..

Habercilik mi?

Habercilik.

Fikri takip mi?

Fikri takip..

Bir suçlama yok..

Bir hakaret yok..

Bir isnat yok..

Hatırlatma babında, bir paylaşım gündeme getiriliyor..

Aktüel bir gelişme sonrasında, üç hafta önceki paylaşımı, Kemal beye hatırlatılıyor..

Kendisini demokrat.. Basın özgürlüğüne saygılı.. Farklı düşüncelere tahammülü bulunan lider olarak tanıtan Kemal Kılıçdaroğlu parlıyor.

Dünkü grup toplantısında bağıra çağıra konuşuyor:

“Bu bir aparat. Toplumun kucaklaşmasını istemeyen, kin ve öfke kusan, her şeyden bir şeyler yapmaya çalışan, sarayın beslemelerinin oluşturduğu bir aparattır bu.”

Bunları söylerken, elinde yeniakit.com.tr’nin yukarda bahsini ettiğim haberin görüntüsünü tutuyor..

“Aparat” imiş..

Toplumun kucaklaşmasını istemiyormuşuz..

Kin ve öfke kusuyormuşuz..

Her şeyden bir şeyler yapmaya çalışıyormuşuz..

Sarayın beslemelerinden oluşuyormuşuz..

Öyle ise, buyrun Kemal bey, gelin akittv’ye..

Bunları yüzümüze karşı söyleyin..

Biz de size, sizin sözlerinizle cevap verelim..

Bakalım kim kin kusuyormuş..

Kim toplumun kucaklaşmasını istemiyormuş..

Kim aparat imiş?

Kim besleme imiş?

Var mısınız?

Bir medya grubunu, böylesine mesnetsiz iftiralarla, suçlama cüretine sahip olduğunuza göre..

Şu bakanlığın, bu kamu kurumunun kapısına gidip, “Heeyyyt” dediğinize göre..

Besleme dediğiniz medya grubuna da gelip, üç dakikada delillerinizi çıkarır, bizi mahcup edersiniz herhalde..

Ama biliyorsunuz ki, bu medya grubu, sizi destekleyen medya gruplarının tam aksine.. Şu reklamda dekolteli fotoğraf var, bu reklamda kadın vücudunun teşhiri var diyerek. Hatta, o reklam, faizi açıkça övüyor, diğeri kolaydan para kazanmaya matuf coin reklamı diyerek, onlarca gelir getirici talebi reddeden bir medya grubu..

Haydi Kemal bey..

Gel akittv’ye..

Sen akit’e akredite uygulaması yapıyorsun ama..

Bak biz sana akredite uygulamıyoruz.

Gel, gözümüzün içine baka baka, o sözleri tekrarlayabilecek misiniz, bakalım..

Boşver, terör örgütünün pusu kurmasını..

Terör örgütünün elemanları etkisiz hale getirilirken, senin milletvekilinin attığı iftiraya senin çıtını çıkaramadığından bahset..

Beş para kim eder, kim etmez, gıyabımızda değil..

Tek kale maç yaparak değil..

Karşımıza gelip söyleyin de, yiğitsiniz diyelim.."

KAYNAK: GAZETE DUVAR