Yemenlilerin Üçte Biri Gıda Güvenliğinden Yararlanmıyor

Yemenlilerin Üçte Biri Gıda Güvenliğinden Yararlanmıyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) son raporunda, savaşa katılan Yemenlilerin üçte birinin dünyadaki yükselen fiyatlar nedeniyle gıda güvenliğinden yararlanamadığını söyledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

BM Gıda ve Enerji Krizi Grubu, Ukrayna'daki durumun son üç ayda dünya çapında 1,6 milyar insanı ciddi şekilde etkilediğini söyledi.

BM ajansı yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki Rus askeri operasyonunun başlamasından üç ay sonra, dünyanın dünya çapında 1,6 milyar insanın hayatını ve varlıklarını etkileyen büyüyen bir krizle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Uluslararası Para Fonu Salı günü yaptığı açıklamada, emtia fiyatlarındaki küresel artışın Yemen'deki ekonomik ve insani krizi daha da kötüleştireceğini söyledi.

Rapora göre, dünyadaki artan fiyatlar nedeniyle Yemenlilerin üçte biri gıda güvenliğinden yoksun.

Bu sırada, Yemen Maliye Bakan Yardımcısı Planlama ve İstatistik İşleri, geçtiğimiz günlerde Yemen'e karşı savaşta olan Suudi-Emirlik koalisyonunun bu Arap ülkesine 160 milyar dolarlık zarar verdiğini açıklamıştı.

Suudi Arabistan, BAE ve çeşitli Arap ülkeleri ile birlikte ABD, Batılı ülkeler ve Siyonist rejimin desteğiyle 26 Mart 2015'te Yemen halkına karşı kapsamlı bir savaş başlattı.