Yemenli yetkili: ABD ve İsrail'in girişimleri başarısız olacak

Yemenli yetkili: ABD ve İsrail'in girişimleri başarısız olacak

Sana merkezli Savunma ve Güvenlik İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Yemen güvenlik güçleri tarafından çökertilen casusluk şebekesi hakkında konuştu.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin üst düzey isimlerinden Celal el-Ruveyşan, Yemen güvenlik güçlerinin, düşman hücrelerine ulaşmak ve onları yok etmek için hâlâ yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Yemen İçişleri Bakanlığı daha önce Sana'daki güvenlik servislerinin, ABD ve İsrail için çalışan ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in yeğeni Ammar Salih liderliğinde faaliyetlerini sürdüren ‘Force 400’ adlı istihbarat birimi içindeki bir casus hücresini çökerttiğini açıklamıştı.

Olaya ilişkin açıklama yapan Yemenli yetkili Ruveyşan, Yemen halkı ve silahlı güçleri arasındaki uyuma işaret ederek, ABD ve İsrail’in Yemen'deki iç cepheyi hedef alma girişimlerinin başarısız olacağını açıkladı.

Bazı güvenlik önlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte diğer ağların ve hücrelerin açıklanacağını sözlerine ekleyen başbakan yardımcısı, “ABD ve İngiltere Kızıldeniz’de aldığı darbeleri, casus ağları ile telafi edemez” dedi.

Ruveyşan ayrıca Yemen'in Filistin ile dayanışma içerisinde sürdürdüğü duruşun, herhangi bir güvenlik komplosundan etkilenmeyeceğini, aksine İsrail düşmanına karşı etkinliğini artıracağını vurguladı.

YDH