"Yemen'in Servetini Yağmalayan Şirketler Dikkatli Olmalı"

"Yemen'in Servetini Yağmalayan Şirketler Dikkatli Olmalı"

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, Yemen'in servetini yağmalayan yabancı şirketleri uyardı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Saree, Yemen'in servetini yağmalayan yabancı şirketlere Yemenli Ensar Allah hareketinin lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi'nin uyarılarını ciddiye almalarını tavsiye etti.

Saree, Twitter'da "Servetimizi talan eden yabancı şirketler, maaş sorunu ve ateşkesin devamı için gerekli diğer hususlar çözülmediği takdirde Husi'nin uyarılarını ciddiye almalı" dedi.

Aynı bağlamda, Yemenli Ensar Allah hareketinin lideri, 21 Eylül devriminin yıldönümü vesilesiyle, Yemen halkı arasındaki saldırganlık ve hainler koalisyonunun Yemen petrol zenginliğini yağmaladığını ve ülkenin kaynaklarını kontrol ettiğini vurguladı.

Daha önce, Mehdi Al-Mashat başkanlığındaki Yemen'deki Yüksek Siyasi Konsey, ülkenin coğrafi ve sosyal birliğini ve zenginliği üzerindeki egemenliğini doğruladı.

4 Ağustos'ta Yemen haber ajansı Saba , Suudi liderliğindeki koalisyonun Yemen'deki "tüm devlet çalışanlarının 7 aylık maaşlarına eşdeğer" ham petrol ve gaz gelirlerini yağmaladığını bildirdi.

Mart 2015'te Suudi Arabistan, Arap müttefikleri ile koordineli olarak ve ABD ile diğer Batılı ülkelerden gelen silah ve lojistik destekle Yemen'e feci bir savaş başlattı.

Suudi liderliğindeki koalisyon hiçbir hedefine ulaşamamış olmasına rağmen, savaş yüz binlerce Yemenliyi öldürdü ve dünyanın en kötü insani felaketini yarattı.

Kaynak:Haber Kaynağı