Yemen'e Kan Ve Gözyaşı Getiren ABD'den Pişkin Açıklama

Yemen'e Kan Ve Gözyaşı Getiren ABD'den Pişkin Açıklama

Amerika, Yemen'deki çatışmayı bitirmenin tek yolunu açıklıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

ABD, Yemen'deki çatışmayı sona erdirmenin tek yolunun Yemen liderliğindeki kalıcı bir ateşkes ve kapsamlı bir siyasi çözüm olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Yemen Özel Temsilcisi "Tim Lenderking"in, Birleşmiş Milletler öncülüğündeki barış çabalarını ilerletmek ve Yemen'i desteklemek amacıyla Salı günü Ürdün ve Suudi Arabistan'ı ziyaret etmek üzere bir geziye başladığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, "Husi" grubunu Birleşmiş Milletler ile işbirliği yapmaya ve "Yemenlilerin adalet, hesap verebilirlik ve barış taleplerini dinlemeye" çağırdı.

Yemen, Husilerin 2017'de çatışmalarda öldürülen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in güçlerinin desteğiyle 2014'ün sonunda başkent Sana'a ve bazı vilayetlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından başlayan bir savaşın çilesini çekiyor.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu tarafından Kasım 2021'de yayınlanan istatistiklere göre Yemen'deki savaş, 30 milyon nüfusun çoğunun yardıma bağlı olduğu dünyanın en kötü insani ve ekonomik krizlerinden birinde ülke ekonomisinin 126 milyar dolar kaybetmesine neden oldu.