Yemen'den 24 saatte 4 operasyon

Yemen'den 24 saatte 4 operasyon

Tuğgeneral Yahya Saree, Aden Körfezi'nde iki Amerikan gemisine yönelik iki yeni nitelikli askeri operasyon başlatıldığını duyurdu ve böylece son 24 saatte gerçekleştirilen askeri operasyon sayısı 4'e çıktı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, bugün Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Aden Körfezi'nde iki Amerikan gemisini hedef alan iki yeni nitel askeri operasyonun hayata geçirildiğini duyurdu ve kesin kayıplar verildiğini doğruladı.

Hedef alınan iki gemi "Sea Champion" ve "Navis Fortuna". Saree'nin açıklamasına göre, iki hedefleme operasyonu bir dizi deniz füzesi kullanılarak gerçekleştirildi.

Bu duyuruyla birlikte, Yemen silahlı kuvvetlerinin son 24 saatte gerçekleştirdiği toplam operasyon sayısı 4'e ulaştı. Operasyonlardan ilki bir İngiliz gemisini hedef alarak tamamen batırılırken, ikincisi Hudeyde Valiliği hava sahasındaki bir Amerikan uçağını hedef aldı. .

Saree, bu operasyonların Gazze Şeridi'nde saldırı ve kuşatmaya maruz kalan Filistin halkına yönelik zulme karşı bir zafer ve Yemen'e yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına yanıtın bir parçası olduğunu açıkladı.