Yemen'deki İnsan Hakları Örgütü: BM Çaresiz, Uluslararası Toplum Sessiz

Yemen'deki İnsan Hakları Örgütü: BM Çaresiz, Uluslararası Toplum Sessiz

İnsan hakları örgütleri, hedef alınan cezaevinin önünden Suudi Arabistan'ın Yemen halkına karşı işlediği savaş suçlarını kınıyor.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Bugün Cumartesi, Yemen Sağlık Bakanlığı ve insani yardım kuruluşları, Suudi Arabistan öncülüğündeki son katliamın meydana geldiği, onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı Saada'daki hedeflenen yedek hapishanenin önünde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantı sırasında insan hakları örgütleri, sonuncusu Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Saada'nın yedek hapishanesine düzenlediği saldırı olmak üzere Yemen halkına karşı işlenen savaş suçlarını kınadı.

İnsan hakları örgütleri, cezaevinde sağ kalanları aramak için kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

İnsan Hakları Örgütleri ayrıca, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'in sessizliğini ve uluslararası örgütlerin Suudi liderliğindeki saldırganlık suçlarına ilişkin bağımsız bir soruşturma komitesi oluşturamamalarını da kınadı. Birleşmiş Milletler'i harekete geçmeye çağırdı ve bu suçların durdurulması gerektiğini vurguladı.

SORUMLU ÜLKE ABD

Saada Valisi Muhammed Cabir Avad düzenlediği basın toplantısında, Yemen'de işlenen katliamlardan tamamen ABD'yi sorumlu tuttu.

Vali Ayrıca, son saldırı katliamlarını haber yapmamaktan ve sorumluluklarını yerine getirmekten Birleşmiş Milletler ve uluslararası örgütleri sorumlu tuttu.

Vali cezaevi sakinlerinin Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşların sessizliğinin kurbanı olduğuna dikkat çekerek, Yemen halkını cephe hatlarına katılmaya ve katliamlara yanıt vermeye çağırdı.

Norveç Mülteci Örgütü liderliğindeki Batılı insani yardım kuruluşları , Suudi koalisyonunun Saada, Al Hudaydah ve Sanaa'da gerçekleştirdiği vahşi katliamları kınadı.