Yemen'de Tekfirciler Piyon Olarak Sahnede

Yemen'de Tekfirciler Piyon Olarak Sahnede

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti İnsan Hakları Bakan Yardımcısı Ali el-Deylemi, IŞİD ve el-Kaide tarafından işlenen yeni suç ve cinayetlere tepki gösterdi, ‘’Tekfirci gruplar Amerika’nın faaliyetinin bir parçasıdır’’ dedi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti İnsan Hakları Bakanı, terör unsurları el-Kaide ve IŞİD tarafından iki Yemenli mahkûmun kafasının kesilmesine tepki göstererek, bu suç ve cinayetten Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD'nin sorumlu olduğunu söyledi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti İnsan Hakları Bakan Yardımcısı Ali el-Deylemi, tekfirci gruplar tarafından iki Yemenli mahkûmun kafasının kesilmesinin ardından Kızıl Haç'ın derhal harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

El-Kaide ve IŞİD terör unsurları geçtiğimiz günlerde, el-Bayda cephesinde (Yemen’in merkezinde) Yemen Ordusu ve halk komitelerinin iki esiri, Sager Ganim Raşit Hüseyin el-Maliki ve Muhammed Ahmed Mürşid Tavaf’ın kafasını kesti ve bu iki kişinin cesetleri dün bulundu.

Ali el-Deylemi el-Mesire kanalına şunları söyledi: ‘Tekfirci gruplar ABD hükümetinin faaliyetlerinin bir parçasıdır ve el-Bayda'da işlenen bu suç ve cinayet, daha önce de Irak ve Afganistan'da işlenmişti.’

Yemenli bu yetkili, Birleşmiş Milletler'i ve uluslararası örgütleri mahkûm değişimi için derhal harekete geçmeye çağırdı; Çünkü mahkumların hayatının tehlikede olduğunu belirtti.

Ali el-Deyemi, bu iki kişinin kafasını kesen terörist gruplardan BAE ve Suudi Arabistan'ı sorumlu tuttu.

Bu bağlamda, Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ne bağlı Ulusal Savaş Esirleri Özel Komitesi Cumartesi günü, semavi dinlere, uluslararası ve insani geleneklere aykırı olan bu suç ve cinayetin tüm sorumluluğunun işgalci koalisyona üye devletlerin omzunda olduğunu vurguladı.

Bu komite, bu suç ve cinayetin çirkinliğinin, Yemen ulusunun özgür insanlarının kalbini incittiği kadar, Suudi koalisyonunun ülkelerini de ifşa ettiğini, onların el-Kaide ve IŞİD ile ilişkilerini ortaya çıkardığını açıkladı.

Suudi-Amerikan-BAE Koalisyonunun el-Kaide ve IŞİD unsurlarıyla ilişkisinin netleştiğini vurgulayan bu komite, bu suç ve cinayetin el Kaide ve IŞİD unsurlarıyla savaştığını iddia eden uluslararası toplumu test ettiğini de sözlerine ekledi.

El-Kaide yakın zamanda, Yemen'in merkezinde bulunan el-Bayda'daki savaşta, ordu kuvvetlerine ve halk komitelerine karşı Suudi koalisyonuyla birlikte savaştığını kabul eden bir bildiri yayınladı