Yemen'de Suudi - BAE Çatışması Halkı Mağdur Etti

Yemen'de Suudi - BAE Çatışması Halkı Mağdur Etti

Güney Yemen'de çatışmalar ekonomiyi felce uğrattığı için üç protestocu öldürüldü

Tercüme Haber / Tevhidhaber.com

ADEN, 15 Eylül (Reuters) - Suudi destekli bir ittifak tarafından kontrol edilen bölgelerde kamu hizmetlerinin çökmesi nedeniyle yaygın yoksulluk ve elektrik kesintileri nedeniyle Aden ve güney Yemen'deki diğer şehirlerdeki şiddetli protestolarda üç kişi öldü.

Görgü tanıkları, Çarşamba günü Aden'de ve komşu güney Hadhramaut bölgesi Mukalla'da göstericilerle güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmaların yeniden başladığı sırada iki protestocunun öldüğünü söyledi. Güvenlik güçlerinin iki şehirde toplanan yüzlerce genç protestocuyu dağıtmak için gerçek mermi sıktığı belirtildi.

Aden'in Khour Maksour, Krater ve Şeyh Othman semtlerinde göstericilerin yolları kapattığı, hükümet binalarını ateşe verdiği ve sokaklarda arabaları yaktığı yüzlerce taş atan protestocu güvenlik güçleriyle çatıştı.

34 yaşındaki protestocu Ahmed Saleh, "Hayatımız imkansız hale geldikten sonra protesto için çıktık. Elektrik yok, su yok ve Ölene kadar beklemeyeceğiz" dedi.

Suud ile BAE Arasında Güç Savaşı

Güney Yemen, Suudi destekli hükümet ile Birleşik Arap Emirlikleri destekli güneyli ayrılıkçılar arasındaki güç mücadelesiyle felç oldu. Husi grubuyla savaşan Suudi liderliğindeki bir koalisyon sözde müttefik gibi gözüküyorlar