Yemen'de Suud  Sözünde Durmuyor

Yemen'de Suud Sözünde Durmuyor

Yemen kaynakları: Son 24 saat içinde 158 insani ve askeri ateşkes ihlali

(Saba) ajansına göre, askeri bir kaynak, silahlı ve casus keşif uçaklarının Ma'rib, Taiz, Hacca, Al-Jawf, Saada valiliklerinin hava sahasında uçuşuyla 31 ihlalde saldırganlık ihlallerinin temsil edildiğini açıkladı. Al-Dhalea, Al-Hodeidah ve sınır cepheleri.

Kaynak, paralı askerlerin silahlı keşif uçaklarının , Marib vilayetindeki El Rawdah, Necran'daki Al-Shorfa'daki ordu ve halk komitelerinin mevzilerine düzenlediği hava saldırılarında 8 ihlalin gözlemlendiğine dikkat çekti

Kaynak , Necran'daki Al-Baqaa bölgesinde, Mazraat Mastour'un doğusunda ve Mazraat Siraj'ın batısında, At-Tahita bölgesindeki Al-Jabaliya bölgesinde tahkimat oluşturarak saldırgan paralı askerlerin 3 ihlal kaydedildiğini belirtti. .

Bir grup paralı askerin Hodeidah Valiliği Hays'ın kuzeyinde ordu ve halk komitelerinin mevzilerine yönelik saldırganlığın sızmasında bir gedik tespit edildiğine dikkat çekti.

Kaynak, Marib, Taiz, Hacca, Saada, Al-Dhalea, Al-Bayda, Al-Hodeidah ve vilayetlerinde vatandaşların evlerine, ordunun ve halk komitelerinin bölgelerine ateş edilerek 94 ihlalin izlendiğini doğruladı.

Kaynak, ihlallerin, saldırgan paralı askerlerin Ma'rib, Saada, Hacca, Hudeyde vilayetleri ve sınır cephelerinde, saldırganlığın paralı askerlerinin hedeflediği yoğun topçu atışlarıyla hedef aldığı 21 topçu atışıyla ateşkesin ihlal edildiğini belirtti. ,

Kaynak, paralı askerlerin yoğun topçu bombardımanının, Hays'ın doğu ve kuzeydoğusundaki eski kamp ve Cizan'daki Jabal Tawaleq'teki orduyu ve halk komitelerini hedef aldığını, ayrıca orduya çok sayıda havan mermisi attığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı