Yemen'de Halk Sokaklara Döküldü

Yemen'de Halk Sokaklara Döküldü

Yemen’de farklı bölgelerden çok sayıda insan, Filistin halkını ve direnişlerini desteklemek için sloganlar eşliğinde gösteriler düzenledi.

Gösterilerin ardından yayımlanan bildiride direniş hareketlerinin, İsrail karşısındaki yetersiz ekipmanına rağmen savaştan daha sağlam çıktığının altını çizildi. Ayrıca İsrail’in tükenen caydırıcı gücünü onaramadığı, beş günlük savaşın onu daha da yıprattığı ve beka sorunun daha da belirginleştiği vurgulandı.

Yayımlanan açıklamaya göre direniş liderlerinin şehit edilmesi, Filistin'deki direniş hareketlerinin iradesini kırmayacak, aksine mücadele gücünü ve kararlılığını artıracak.

Ayrıca "uluslararası toplumun, Gazze ve işgal altındaki Batı Şeria'da sivillere karşı işlenen suçlara sessiz kalması” şiddetle kınandı.

İlgili açıklamanın devamında “ABD'yi Gazze'ye yönelik saldırıda Siyonist düşmanın ana ortağı olarak görüyor ve aynı zamanda Arap rejiminin sefil ve utanç verici durumunu da kınıyoruz. Artık İsrail ile mücadele etmeye ve Filistin'i desteklemeye istekli insanları temsil etmeyen Arap Birliği'nin durumundan üzüntü duyuyoruz” ifadesi kullanıldı.

Açıklama, ümmetin halklarını "direniş hareketlerini ve Filistin’i desteklemek için sorumluluk üstlenmeye ve tüm güçleriyle hareket etmeye" çağırarak sona erdi.

Yemen'deki İslami Cihad Hareketi temsilcisi Ahmed Baraka ise, Filistin'deki hareketin ve askeri kolunun ortak operasyon odasında kardeşleriyle bu savaşı yönetmeyi başardığını ve operasyonu başarıyla yönettiğini söyledi.

Direnişin İsrail işgalini ağır baskı altında bıraktığının altını çizen Baraka, "Düşman, direnişin savaşı yönetmedeki beceri ve taktiği karşısında çok şaşırdı” dedi.

Öte yandan Yemen Yüksek Siyasi Konsey üyesi Muhammed Ali El-Husi, Filistin davasını desteklemeye devam ettiğini teyit ederek, Yemen halkının her türlü fedakarlığa hazır olduğunu vurguladı.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Üyesi Muhammed Ali El-Husi, Filistin davasına verdiği sürekli desteği yineleyerek, Yemen halkının kurtuluş mücadelesini destekleme konusundaki kararlılığını vurguladı.

Yemen'in kuzeyindeki Saada'da "Özgürlerin İntikamı" sloganıyla düzenlenen halk gösterisinde konuşan Husi, Filistin halkına "Size karşı yürütülen komplo başarısız oldu” dedi.

Siyonist rejimin Gazze’deki sivil evler ve mezarlıkları bombaladığını söyleyen el-Husi, Yemen’in bu sahnelere, Suudi Arabistan, ABD ve Emirlikler tarafından kendilerine atılan bombalardan aşina olduğunu vurguladı. (Ajanslar)