Yemen'de  Ateşkese  Uymayan Suud Katliam Yaptı

Yemen'de Ateşkese Uymayan Suud Katliam Yaptı

Yemen: Ateşkesin Başlangıcından Bu yana 300'den Fazla Öldü, Yaralandı

Sanaa'daki Yürütme Mayın Eylem Merkezi, ateşkesin 2 Nisan 2022'de yürürlüğe girmesinden bu yana, mayınlar, misket bombaları ve Suudi liderliğindeki koalisyonun geride bıraktığı diğer kalıntılar nedeniyle 324 sivilin öldüğünü ve yaralandığını doğruladı.

Merkezden yapılan açıklamada, mayınlar, misket bombaları ve diğer savaş kalıntıları sonucu 108 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 216 kişinin yaralandığını doğrulayarak, kirliliğin yaygınlaşmasıyla bu sonuncular nedeniyle can kaybında özel bir artışa işaret edildi.

Merkez, Yemen'deki alanları mayınlardan ve misket bombalarından temizlemek için malzeme çağrılarını yeniledi.

Merkeze göre, Suudi koalisyonunun Yemen bölgelerine dağıttığı misket bombaları can kaybının en büyük payına neden olurken, can kaybı 18'i şehit, 57'si yaralı olmak üzere 75 vatandaşa ulaştı.

Geçen Ağustos ayında Grundberg'in yaptığı açıklamada, "Tarafların ateşkesi 2 Ağustos 2022'den 2 Ekim 2022'ye kadar aynı şartlar altında iki ay daha uzatma konusunda anlaştıklarını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. dedi

“Genişletilmiş ateşkes teklifi, memur maaşlarının ve sivil emekli maaşlarının düzenli ödenmesi, Taiz ve diğer vilayetlerde yolların açılması, Sana'a International'a ve bu şehirlerden ek varış noktalarının açılması için şeffaf ve etkili bir ödeme mekanizması üzerinde bir anlaşmaya varılmasını sağlayacaktır. Havaalanı ve Hudaydah limanlarına yakıt ve düzenli yakıt akışını sağlamak” dedi.

Suudi koalisyonu ile Sana hükümeti arasında ilan edilen ateşkesin 2 Nisan'da yürürlüğe girmesi ve ilk kez 2 Haziran'da, ardından ikinci kez 2 Ağustos'ta uzatılması dikkat çekiyor.