Yemen Savunma Bakanı: En Kötü Senaryoya Hazırız

Yemen Savunma Bakanı: En Kötü Senaryoya Hazırız

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammed Nasır el-Atifi, "Saldırganların önünde iki yoldan başka, üçüncü bir yol yok. Ya ateşkes ve maaşların ödenmesi ya da füze ve İHA operasyonları." dedi.

El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Savunma Bakanı Muhammed Nasır el-Atifi, Marib bölgesinde cephe hatlarına yaptığı ziyarette petrol ve gaz zenginliğinin Yemen halkına ait olduğunu belirterek şöyle dedi: "Saldırganların önünde iki yoldan başka, üçüncü bir yol yok. Ya ateşkes ve maaşların ödenmesi ya da füze ve İHA operasyonları."

Nasır el-Atifi,silahlı kuvvetlerin kayda değer ilerlemesine vurguda bulunarak, "Düşman hedeflerinin dakik vurulması, Yemen'in milli servetini yağmalayanlara yönelik endişe verici bir uyarı oldu. Petrol yağmacılarına yönelik bu ürkütücü saldırılara, başta güney illeri olmak üzere tüm illerin halkının milli mutabakatı eşlik ediyor." diye belirtti.

Yemen Savunma Bakanı, "Onurlu, adil ve gerçek bir barışı desteklememize rağmen en kötü ihtimallere karşı da hazırız." dedi. (Ajanslar)